Iohannis anunță noile măsuri de relaxare: De la 1 iunie, se va putea circula liber în afara localităţilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi, la o ședință la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia s-au decis noile măsuri de relaxare, care vor fi aplicate începând din data de 1 iunie.

Declarațiile LIVE TEXT ale președintelui Klaus Iohannis:

– Am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun.

– Avem și azi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la terapie intensivă, de aceea nu putem vorbi de o relaxare totală.

– În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem vești pozitive: începând din 1 iunie se redeschid terasele. Însă, este clar că este nevoie de măsuri speciale, mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri, vor putea sta maxim 4 persoane la masă.

 De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici este nevoie de păstrarea unei distanțe de 2 metri.

– De la 1 iunie va fi reluat transportul rutier și feroviar.

– De la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber.

– De la 1 iunie nu vom mai avea nevoie de declarație pe propria răspundere pentru deplasarea în afara localității.

– Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost anunțate. Evaluarea Națională va avea loc din 15 iunie, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi, este posibil să vină copii la școală și la termometru apare că are temperatură, și nu poate intra în școală, și atunci pentru copiii care sunt bolnavi, va avea loc o a doua sesiune pentru Evaluarea Națională, care va avea loc din 29 iunie.

– La fel se va întâmpla și în cazul examenului de Bacalaureat.

Klaus Iohannis se întâlnește, la Palatul Cotroceni, într-o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: România are o nouă strategie de apărare

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), condus de preşedintele Klaus Iohannis, s-a reunit miercuri, având pe agendă Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024.

Șeful statului a declarat după şedinţa CSAT că noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării pentru 2020 – 2024 vizează, pe lângă apărare: politica externă, ordinea publică, educaţia, sănătatea, economia, mediul, securitatea energetică sau cea cibernetică.

Potrivit preşedintelui, noua strategia oferă răspunsuri la întrebările “esenţiale” privind obiectivele naţionale prioritare pentru asigurarea securităţii ţării şi a cetăţenilor şi arată ce trebui făcut pentru ca acestea să fie atinse.

”Ne menţinem încă pe un platou al epidemiei”
 

Preşedintele Klaus Iohannis s-a referit și la evoluţia epidemiei de coronavirus, spunând că România se menţine încă “pe un platou”.

“Numărul de cazuri de infectare rămâne destul de constant, cu unele creşteri, urmate de scăderi, ceea ce înseamnă că ne menţinem încă pe un platou. Vom depăşi cu bine şi această etapă, dacă vom continua să fim vigilenţi şi responsabili”, a adăugat Iohannis.

Şeful statului a reiterat importanţa purtării măştii şi a menţinerii distanţei între persoane în combaterea epidemiei de coronavirus.

“Vă doresc multă sănătate, aveţi grijă de dumneavoastră şi de cei din jur”, a transmis preşedintele Iohannis cetăţenilor.

Ce reguli vom respecta din 1 iunie, când se deschid terasele. Măsuri pentru litoral
 

România se pregătește să aplice cele mai așteptate măsuri de relaxare din această vară, după epidemia de Covid-19, și anume deschiderea teraselor și a plajelor de pe litoral.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat într-un interviu acordat Știrile Pro TV că ultimele informații privind numărul de îmbolnăviri din România arată că de la 1 iunie vom putea deschide terasele.

În cee ce privește deschiderea litoralului românesc de la 15 iunie, acesta este planul Guvernului în cazul în care numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 se menține pe o pantă descendentă.

”Dacă păstrăm aceeași evoluție a pandemiei – valorile zilnice și cele săptămânale ne dau aceleași rezultate – ne gândim ca după 15 iunie să avem și deschiderea plajelor, având în vedere că 15 iunie este și data deschiderii sezonului estival”, a declarat ministrul Sănătății pentru Știrile Pro TV.

Sursa: Pro TV

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com