IZOLATĂ ÎN LOCUINȚĂ ȘI MOARTĂ DE FOAME, O BĂTRÂNĂ A ÎNCEPUT SĂ URLE DE LA ETAJ: “VĂ ROG DIN SUFLET, ÎMI ESTE FOAME, NU AM BANI! O PÂINE ÎMI LUAȚI ȘI MIE?” CE S-A ÎNTÂMPLAT ULTERIOR

Ordonanța Militară nr. 3 a intrat în vigoare, iar accesul românilor pe stradă a fost restricționat. Spre exemplu, cei trecuți de 65 de ani au voie să iasă din casă doar în intervalul 11:00-13:00, pentru a-și asigura hrana. Există, însă, cazuri când persoanele în vârstă nu au, din cauza problemelor medicale, posibilitatea să se deplaseze. Este și cazul unei femei din Brașov, care a rămas izolată în propria locuință fără mâncare sau bani.

Disperată, bătrâna a cerut ajutor unei femei pe care a observat-o pe stradă, în fața blocului unde locuiește. Brașoveanca a povestit, pe contul personal de Facebook, momentul trist când i s-a cerut o pâine cu promisiunea că va primi banii înapoi pe 14 aprilie, când bătrâna va încasa pensia.

Îmi este tare greu. Am trăit acum cateva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a-vis de unde locuiesc eu este un non-stop, la parterul blocului de pe strada Constructorilor nr 2. Înainte să ajung, de la o fereastră m-a strigat o doamnă în vârstă: <<Vă rog din suflet! Îmi este foame! Nu am bani. Am terminat tot ce aveam. O pâine îmi luați și mie? Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii cand iau pensia, în 14>>.

M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Într-un bloc cu atâtea apartamente și atăția vecini… Doamne, dă-mi răbdare! Și eu care credeam că am vazut și auzit destule. Nici nu am avut putere să îi răspund.

Am intrat în magazinul de lângă scara blocului. Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței. Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahăr, câteva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam în buzunar. Am sunat la interfon și am intrat. Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință într-un cadru. Tremura și plângea.

Nu am intrebat nici dacă are copii sau nepoți. Mi-a dat un număr de telefon să o sun când ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme. Nu o voi suna când ia pensia. O voi suna să o intreb dacă mai are nevoie de ceva. Până în seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe, nici la singuratate. Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată. Am ajuns plângând în scara blocului meu.

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

Am stat ceva timp să mă liniștesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învățat-o să nu plângă… Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa. <<Nu ai luat nimic, mama mea?>>. I-am spus că am uitat banii acasă, cobor acum să cumpar.

Nu puteam povesti fetiței prin ce trecusem. Să nu o ia ca pe un advertisment la ceea ce se numește neputința mea, vârsta mea după ceva vreme care va trece. Oameni buni… Cand luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri și neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se știe ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu stim cum rămânem”, a scris Elena Paula Mate în postarea de pe Facebook.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com