Kelemen Hunor: “Nimic nu va mai fi ca înainte de război. Trebuie să ne pregătim cu toții” - RADIO FX NET

Kelemen Hunor: “Nimic nu va mai fi ca înainte de război. Trebuie să ne pregătim cu toții”

Kelemen Hunor a făcut declarații despre efectele crizei economice generate de războiul din Ucraina și a spus că nimic nu va mai fi ca înainte de acest conflict. Potrivit spuselor sale, cel mai probabil, efectele reale le vom vedea la sfârșitul verii. Iată ce a spus despre români și societatea românească.

Kelemen Hunor: “Trebuie să ne pregătim mental cu toții”

În contextul conflictului de la granițele țării noastre, efectele economice se resimt tot mai mult. Președintele UDMR spune că trebuie să ne pregătim mental, cu toții, pentru ceea ce urmează și că nimic nu va mai fi la fel, cel puțin în anii care urmează. Kelemen Hunor este de părere că efectele reale ale războiului din Ucraina le vom vedea la sfârșitul verii.

Şi eu nu vreau să împachetez foarte frumos şi să spun: „staţi liniştiţi că nu este nicio problemă”. Da, vor fi probleme. Trebuie să ne pregătim şi noi, dar şi societatea, trebuie să ne pregătim mental, cu toţii. Nimic nu va fi, cel puţin în anii care urmează, cum era înainte de război, a spus Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a vorbit și despre pachetul de măsuri sociale pregătit de guvernanți pentru români, în contextul valului de scumpiri. Kelemen Hunor a estimat, la postul B1TV, că 80-90% din măsurile prezentate în programul Sprijin pentru România vor fi implementate, dar vor fi şi alte măsuri, care vor fi anunţate în perioada următoare.

Ce include pachetul de măsuri sociale pentru români

Pachetul de măsuri sociale aprobat de către liderii coaliției va fi aplicat, cel mai devreme, începând cu luna mai a acestui an. Pachetul se numește Sprijin pentru România și vizează măsuri pentru sprijinirea populației cu venituri reduse și pentru companii.

Printre măsurile propuse de coaliție se numără vouchere în valoare de 50 de euro pentru persoanele vulnerabile până la sfârșitul anului 2022, vouchere în valoare de 30 de euro pentru elevii care provin din familii vulnerabile, o reducere de 50 de bani la benzină și motorină pentru marii transportatori.

Se are în vedere, la propunerea patronatelor, majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei fără sumă care va fi scutită de taxe.

Impactul financiar al pachetului este de 17,3 miliarde de lei, din bugetul de stat și din fonduri europene.

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com