Klaus Iohannis a semnat legea care prevede reducerea programului salariaților cu 80%

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care permite angajatorilor să reducă programul salariaților cu 80%. Măsura este valabilă pe durata stării de alertă, de urgență sau de asediu.

Iohannis a semnat legea cu reducerea programului angajaților

Vineri, 2 aprilie 2021, șeful statului a promulgat legea care modifică o Ordonanță Guvernamentală ce permite angajatorilor să reducă programul angajaților cu 80% pe durata stării de urgență, alertă sau asediu.

Actul normativ vizează faptul că pe o perioadă de până la trei luni de la data încetării ultimei perioade în care a fost stare de urgență, alertă sau asediu, angajatorii au dreptul să reducă timpul de muncă al salariaților cu cel mult 80% din durata zilnică, săptămânală sau lunară, prevăzută în contractul de muncă.

S-a constatat că în perioada stării de alertă/urgenţă datorată epidemiei de COVID-19, activităţile entităţilor economice, organizate în condiţiile legii, au fost reduse cu mai mult de 50%. Din această cauză, pentru a menţine totuşi contactul forţei de muncă cu angajatorii, precum şi faptul că alte state au flexibilizat această măsură chiar până la 100%, apreciem că este necesară extinderea măsurii de reducere a activităţii de la 50% până la cel mult 80%,  se arată în motivarea amendamentului.

Concret este vorba despre Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 211/2020 care vizează prelungirea aplicării unor măsuri de protecţie socială adoptate în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Ordonanța de Urgență prevede și stimularea creşterii ocupării forţei de muncă.

Foarte multe afaceri au avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Angajatorii s-au văzut nevoiți să recurgă la măsuri drastice pentru a-și salva companiile și a-și păstra angajații. În unele cazuri, asta nu a fost posibil, iar mulți români și-au pierdut locurile de muncă. În alte cazuri s-a lucrat în schimburi, cu jumătate de normă, puține fiind domeniile de activitate care nu au fost deloc afectate.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com