Klaus Iohannis a semnat legea! Se vor monta echipamente de supraveghere video peste tot

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede ca primăriile au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii ce compun sistemul de iluminat public. Cel care a inițiat această leger susține că este o măsură benefică pentru siguranța cetățenilor acestei țări.

Klaus Iohannis a semnat legea! Se vor monta echipamente de supraveghere video peste tot

Începând cu 24 august 2020 a intrat în vigoare legea adoptată de Parlamentul României care dă dreptul unităților administrativ-teritoriale de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii pe care este amplasat sistemul de iluminat public.

Astfel, Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea nr.191/2020 pentru completarea art.4 din Legea serviciului de iluminat public nr. 230/2006, fiind publicat în Monitorul Oficial.

Unitățile administrativ-teritoriale au dreptul de a monta echipamente electronice de supraveghere video pe stâlpii ce compun sistemul de iluminat public, cu obligația respectării prevederilor Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), cu modificările ulterioare, fără obligația de plată către

proprietarul sistemului de iluminat public.”

Cine a inițiat proiectul?

Proiectul de lege a fost inițiat de către Partidul Social Democrat, Andrei Pop și adoptat de Camera Deputaților în 28 iulie.

Acesta a declarat în plen că aceasta este o modificare simplă, dar importantă pentru administrațiile locale, iar unitățile administrativ-teritoriale vor avea dreptul de a monta echipamente video de supraveghere fără alte costuri cître operatorul de iluminat public.

Potrivit Codului Administrativ statul român este organizat, sub aspect administrativ, în unități administrativ-teritoriale, precum în comune, orașe și județe.

De asemenea, orașele și comunele sunt considerate unități administrative-teritoriale de bază, iar primăriile vor putea implementa această nouă lege adoptată. Acestea vor avea dreptul de a implementa echipamente de supraveghere care vor diminua rata infracționalității, iar cetățenii vor fi în siguranță.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com