Klaus Iohannis a strâns gunoaie de pe râul Argeș: ”Aruncate de concetățeni de-ai noștri”

Klaus Iohannis strange gunoaiele de pe albia râului Argeș

Klaus Iohannis a luat parte, miercuri, la o acțiune de curățare a gunoaielor de pe malul râului Argeș. În acest context, șeful statului a transmis un mesaj, prin care a îndemnat la protejarea naturii.

a

Klaus Iohannis a strâns gunoaie de pe râul Argeș: ”Aruncate de concetățeni de-ai noștri”

Președintele s-a alăturat, miercuri, unei campanii de curățenie, care a vizat strângerea gunoaielor de pe malul râului Argeș, în localitatea Dărăști, județul Ilfov. Klaus Iohannis a precizat că ”natura nu este groapă de gunoi”, drept urmare unii oameni ar trebuie să fie prudenți în privința aruncării deșeurilor.

”Am venit astăzi aici ca să adunăm gunoaie, ca să adunăm gunoaie aruncate de concetățeni de-ai noștri care încă nu au înțeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi. Pe drumul încoace, probabil ați observat, peste tot gunoaie, moloz la marginea drumului și cred că este momentul să o spunem foarte clar și apăsat. Trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi”, a spus șeful statului.

De asemenea, Klaus Iohannis a punctat faptul că natura este în grija noastră, de aceea depinde de noi cum o păstrăm.

”Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător. Și dacă cineva crede că faptul că locuiește în oraș nu are nicio legătură cu mediul pot să-l contrazic direct. Nu există viață sănătoasă fără un mediu sănătos. De aceea, trebuie să ne implicăm și nu, nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsată de cineva care atât a înțeles. Trebuie să facem ceva. Acest „să facem ceva” poate să aibă forma acțiunii de astăzi. Împreună cu voluntarii „Let’s Do It, Romania!”, astăzi vom aduna gunoaie aici, de pe malul Argeșului. Dar această acțiune – care este una foarte valoroasă și vreau să laud în mod expres și să apreciez această formă de implicare civică reprezentată aici de „Let’s Do It, Romania!” – este un exemplu”, a mai adăugat președintele.

Klaus Iohannis: ”Încurajez autoritățile locale să fie și ele alături de noi”

Klaus Iohannis a scos în evidență că mulți tineri s-au implicat și ei în strângerea deșeurilor de pe râul Argeș. Astfel, șefului statului a făcut apel și la autoriățile să se implice într-o astfel de activitate ecologică.

”Mulți, mai ales tineri, sunt alături de noi, înțeleg nevoia unor astfel de acțiuni, însă încurajez autoritățile locale să fie și ele alături de noi. Depinde foarte mult de primar, de consilierii locali să organizeze acțiuni de colectare a gunoaielor, a deșeurilor. Depinde foarte mult de dascăli, să facă muncă de conștientizare în școală, ca tinerii să înțeleagă că locul gunoaielor și a deșeurilor nu este în natură, ci acolo unde ele se colectează. Sigur, aceste centre trebuie organizate iarăși de autorități.Vedeți că este un întreg circuit pe care trebuie să-l avem și noi în România. Este momentul pentru acțiuni decisive și pentru a încuraja astfel de acțiuni, pentru a proteja, pentru a curăța mediul, pentru asta am venit astăzi aici, împreună cu voluntarii „Let’s Do It, Romania!”. So, let’s do it! Adică la treabă!”, a mai spus Klaus Iohannis, potrivit Digi 24.

Cât costă tricoul purtat de Klaus Iohannis la acțiunea de curățare a gunoaielor

La acest eveniment special, președintele României a ales să poarte o ținută lejeră, în acord cu temperaturile destul de ridicate. Klaus Iohannis a purtat o pereche de blugi negri și un tricou Polo Ralph Lauren. Conform site-ului al casei de modă americană, tricoul costă 95 de dolari americani, adică aproximativ 400 de lei.

Tricoul purtat de Klaus Iohannis la acțiunea de curățare a gunoaielor

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com