Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră. Starea de alertă prelungită pentru 30 de zile

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în urma discuției pe care a avut-o cu prim-ministrul Ludovic Orban, Raluca Turcan, ministrul de Interne, Marcel Vela, cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Klaus Iohannis a anunțat că starea de alertă este prelungită pentru o perioadă de 30 de zile. 

Iohannis a anunțat că starea de alertă se prelungește pentru 30 de zile

Iohannis este îngrijorat de numărul mare de cazuri noi de coronavirus raportate miercuri, 15 iulie. Din nou, președintele României le-a transmis românilor să poarte măștile de protecție.

Klaus Iohannis a precizat că starea de alertă este prelungită pentru încă 30 de zile. De asemenea, acesta a precizar că se vor păstra doar restrictiile care sunt deja în vigoare, fără introducerea altor măsuri.

În aceste condiții în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor ba crește iarăși este evident că starea de alertă va fi prelungită de 30 de zile, dar se vor păstră doar restricțiile aflate acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții. Nu poate fi vorba de noi relaxări. În acest context totuși îngrijorător dorim să luăm măsuri care vor duce la revigorarea economică. Guvernul are noi și noi acte normative care pun în practică programul de revigorare economică care a fost prezentat”.

În ceea ce privește revigorarea economică, acesta a menționat că va avea o discuție în Consiliul European  la Bruxelles pentru a lua cele mai bune decizii.

La ședința de la ora 14.00 au participat premierul României, Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și șeful DSU, Raed Arafat.

.

Actuala stare de alertă expiră pe 17 iulie

Vineri, 17 iulie va expira starea de alertă actuală, care a fost elaborată pe 15 mai.  Marți, Klaus Iohannis a criticat PSD pentru faptul că au amânat proiectul de lege ce prevede carantinarea și izolarea românilor.

Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament acum, când este în discuție o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave și carantinarea persoanelor. Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență și toată lumea, pe bună dreptate, s-a așteptat să fie discutată în regim de urgență, fiindcă este nevoie de ea. Este urgentă nevoie de această lege, a spus Iohannis marți în declarația de presă.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com