AD

ACTUALITATE

Klaus Iohannis, despre carantinarea Bucureștiului: „E important”

todaynoiembrie 8, 2020

Background
share close
AD
AD

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut anunțul despre carantinarea Bucureștiului. Iohannis a vorbit despre o eventuală carantinare a Capitalei și a județelor cu incidența peste 3 cazuri de infectați la 1000 de locuitori, după ce joi s-au înregistrat aproape 10.000 de noi infectări cu noul coronavirus.

Președintele României susține că această propunere de carantinare trebuie să vină de la experţi.

„Am avut situații în care localități au fost carantinate și cu efecte destul de bune. Eu nu-mi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului”, a spus Iohannis.

El a declarat că “este evident” că unele autorităţi locale s-au “bâlbâit”, cum s-a întâmplat în Bucureşti, şi că acestea “trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele”.

Când se va închide Bucureștiul?! Klaus Iohannis face anunțul

Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, despre carantinarea Capitalei şi a judeţelor cu rata de infectare peste 3.

„Această propunere de carantinare trebuie să vină de la experţi. Nu am auzit nicio propunere care vizează Capitala sau judeţe întregi. Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureştiului”, a afirmat Iohannis.

Ulterior,  președintele Iohannis a fost întrebat de ce nu a utilizat pârghiile legale la fel cum a făcut la începutul pandemiei şi de ce a rămas cumva pe margine şi nu ca decident.

„Am rămas destul de decident pot să vă spun, dar e evident că unele autorităţi, cum s-a întâmplat în Bucureşti, s-au bâlbâit. E clar că autorităţile trebuie să îşi intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele, să le explice. Şi da, lucrurile sunt duse la nivelul autorităţilor locale, fiindcă acolo trebuie să se ia decizia pentru fiecare localitate. E mult mai eficient, dar e relativ puţin obişnuit pentru noi, acest principiu al subsidiarităţii e important în democraţiile consolidate”, a susţinut Iohannis.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com