Klaus Iohannis, la Consiliul European: „Prețurile au crescut ca urmare a războiului”. Ce a spus despre panica de la benzinării

Klaus Iohannis participă la o reuniune informală a Consiliului European care are loc la Versailles, în Franța. Ședința are pe agendă războiul din Ucraina și măsurile pe care Uniunea Europeană le-ar putea lua în ce privește reducerea efectului acestora asupra prețurilor la energie.

a

Liderii europeni discută despre independența energetică

Este o perioadă foarte complicată în care ne întâlnim aici și este evident că tema centrală a acestor discuţii va fi războiul din Ucraina pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei şi acest război deja se vede că are urmări în zona noastră şi ne afectează evident, și economic.

Vom discuta despre Ucraina, vom discuta despre energie fiindcă preţurile au crescut în special ca urmare acestui război. Vom discuta apărare, dar şi despre ce investiţii trebuie făcute cu prioritate în Europa pentru a permite să ne decuplăm cât de mult se poate de gazele ruseşti și evident pentru a asigura o independență energetică a Uniunii Europene”, a declarat Klaus Iohannis, după sosirea la Versailles.

El a precizat că îi va informa pe ceilalți lideri europeni asupra centrului logistic de la Suceava unde sunt așteptate ajutoare pentru refugiații ucraineni care urmează să sosească din întreagă Europă.

Întrebat care va fi impactul conflictului din Ucraina asupra prețului la energie, Iohannis a spus că acestea vor crește, însă vor fi luate în discuție variante de limitare a aceste majorări.

Prețurile la energie au crescut în urma războiului și atâta timp cât războiul continuă, efectele vor exista și vor apărea, dar noi discutăm măsuri prin care vom ține prețurile în așa fel încât energia să fie în continuare plătibilă în special pentru consumatorul vulnerabil. Trebuie să fim conștienți de faptul că războiul are influențe asupra prețurilor și economiilor noastre. Vrem să păstrăm aceste influențe la un nivel rezonabil”, a afirmat președintele.

Panica de la benzinării, iscată de un fake news

El a comentat și panica iscată miercuri seara, când la benzinării s-au format cozi, din cauza zvonurilor că prețurile la carburanți vor crește considerabil. Iohannis nu a exclus posibilitatea ca panica să fi fost creată deliberat și a cerut jurnaliștilor prudență în ce privește diseminarea unor informații care s-ar putea dovedi ulterior ca false.

Informația a fost amplificată artificial și a dus la un val de panică. Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică și trebuie să fim foarte atenți cu informațiile pe care le primim, iar jurnaliștii serioși trebuie să aibă mare grijă ce informații preiau și duc mai departe. Câtă vreme războiul continuă, ne putem aștepta la orice încercare de a influența economiile europene prin fake news”, a conchis Klaus Iohannis.

sursa: fanatik.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com