Klaus Iohannis, mesaj important pentru români. Dacă a venit primăvara, nu s-a terminat pandemia

Președintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi despre situația din România, complicată de pandemia de coronavirus. El a făcut precizări cu privire la campania de vaccinare, explicând că lucrurile merg din ce în ce mai bine în acest sens și speră că oamenii vor avea și mai multă încredere. Totuși, le cere românilor să înțeleagă că lucrurile sunt în continuare dificile.

a

Doar vaccinul ne poate aduce la viața normală

Președintele a explicat azi că lucrurile evoluează bine în ceea ce privește campania de vaccinare și România este aproape de performanța de 100.000 de vaccinări pe zi. Dacă trendul vaccinărilor continuă să fie ascendent, înseamnă că data de 1 iunie rămâne valabilă pentru relaxarea restricțiilor și țara noastră ajunge la 5 milioane de români imunizați până atunci.

Iohannis a atras atenția asupra faptului că doar dacă ne vaccinăm și avem încredere în medici vom putea din nou să ducem o viață normală. Mai mult, șeful statului asigură că vaccinul este unul sigur, motiv pentru care va continua să se implice în campania de vaccinare și să-i încurajeze pe oameni.

“Există o singură cale de ieșire din pandemie și asta este vaccinarea. Avem tot mai multe tipuri de vaccin și chiar dacă există multe dezbateri și discuții, EMA a aprobat toate tipurile de vaccin. Ele pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure. De aceea mă voi implica în continuare în campania de vaccinare.”, a declarat Iohannis.

Pandemia nu s-a sfârșit

Având în vedere că primăvara a venit și odată cu ea și temperaturile ridicate, românii se gândesc tot mai mult la relaxarea restricțiilor și le este greu să mai respecte anumite reguli. În acest context, președintele Klaus Iohannis i-a atenționat că pandemia este în continuare o amenințare și venirea primăverii nu înseamnă că lucrurile au revenit la normal.

“Suntem în plină pandemie. Să nu avem impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat pandemia. Restricțiile impuse nu înlătură pandemia. Aceste restricții doar scad impactul. Încetinesc răspândirea pandemiei. Dăm o șansă medicilor să îi trateze pe cei care fac forme grave.

Nu restricțiile înlătură pandemia, doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să plecăm unde dorim. Să mergem la concerte, să mergem la teatru. E extrem de important și contez pe toți să participați la această campanie. Asta vă îndemn, dragi români! Folosiți toate facilitățile, fie prin platforma de vaccinare, fie prin centrele mobile. Vaccinați-vă! Haideți să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a avea o vară cu cât mai puține restricții”, a explicat Iohannis.

Cât despre noaptea de Înviere, președintele asigură că nimeni nu va fi amendat dacă circulă noaptea pentru a merge la biserică, pentru că autoritățile își doresc ca toată lumea să poată participa la slujbe. Mai mult, românii nu vor trebui să completeze nicio declarație pe propria răspundere pentru a se putea deplasa la biserică.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com