Klaus Iohannis: ”Nu intenționez instituirea carantinei după alegerile parlamentare”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că nu intenționează să introducă carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie, în contextul în care se vehiculează acest lucru, în ultima vreme. De altfel, șeful statului a precizat că de 1 Decembrie nu va mai exista paradă militară, ci doar o ceremonie la Arcul de Triumf, fără participarea publicului.

Klaus Iohannis nu va institui carantină după alegerile parlamentare

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că nu va introduce carantină la nivel național după 6 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare. De asemenea, șeful statului a spus că nu va mai exista paradă militară în acest an, ci doar o ceremonie la Arcul de Triumf, fără public, informează G4media.ro.

În contextul în care se vehicula, în ultima vreme, faptul că după alegerile parlamentare România va intra în carantină totală, Klaus Iohannis a ținut să nege acest lucru. Mai mult, șeful statului a precizat că acest zvon a fost creat unii politicieni ”fără niciun fel de scrupule”.

”Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Cazurile de coronavirus sunt în scădere

Mai mult, Klaus Iohannis a declarat că, în urma unei analize a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) față de zonele carantinate, s-a constatat că, începând cu 20 noiembrie, numărul cazurile de coronavirus sunt în scădere.

„Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor. Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a spus președintele.

💥 Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, invitata Psiholog Educational Irina Stanciu 💥 Subiect: rolul de parinte in viata unui om. 💥 .

Klaus Iohannis a dat și exemple de zone unde a încetinit numărul infectărilor.

”Exemple în orașele carantinate din Cluj (Gherla), Sălaj (Zalău). Se vede pe grafic că din momentul carantinării, foarte rapid creșterea încetinește și după 7 zile începe să scadă rata infectării. În aceste două grafice se vede chiar o scădere accentuat. În Sibiu și Baia Mae se observă aceeași tendință. Pentru a fi mai eficienți și a controla epidemia, pe baza acestor date INSP a actualizat procedura de evaluare a riscului de răspândire într-o localitate în vederea instituirii și ridicării carantinei”, a mai clarificat șeful statului.

Fără paradă militară de 1 Decembrie

Totodată, președintele Klaus Iohannis a vorbit și despre Ziua Națională a Românieil. El a precizat că nu vom mai avea în acest an paradă militară de 1 Decembrie, din cauza pandemiei. Va fi doar o ceremonie la Arcul de Triumf, cu ambasadori strănini, medici și cadre militare. Publicul nu va putea fi prezent.

”Am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf, să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitați ambasadori străini, medici și personal militar. Va fi o ceremonie scurtă, fără paradă militară și fără participarea publicului, din păcate”, a mai spus șeful statului.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com