Klaus Iohannis: „România se confruntă cu o situație extrem de complicată”

 Klaus Iohannis a declarat, marți seară, după o ședință evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, că vom avea parte de restricții severe până în momentul în care va apărea un vaccin eficient împotriva Covid-19.

„Întreaga Europă se află într-un moment dramatic. Statele europene sunt într-o mare criză sanitară. Până nu vom avea un vaccin eficient nu există altă soluție decât impunerea unor noi restricții severe, pentru a plafona curba infectărilor. Este singura strategie funcțională, adoptată de toate țările unde se înregistrază explozii de îmbolnăvire. România se confruntă cu o situație extrem de complicată.

Restricțiile care au intrat în vigoare au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe de pe sistemul sanitar. Este absolut de înțeles că aceste măsuri nu sunt deloc populare și sunt greu de acceptat după un an în care am fost nevoiți să ne schimbă radical modul de viață. Din păcate, din cauza virulenței acestui virus, am văzut cu toții că reglementările mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente”, a decarat Klaus Iohannis.

 Klaus Iohannis:”Trebuie să rămânem realiști”

„Veștile privind apariția cât mai rapidă a unui vaccin sunt destul de bune, dar trebuie să rămânem realiști. Mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă. România va beneficia în mod echitabil de aceste vaccinuri. Avem o strategie de vaccinare și sunt stabilite activitățile de implementare. De vaccin va beneficia inițial tot personalul din domeniul sănătății și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală. O campanie de vaccinare bine organizată ne va da șansa de a ne întoarce mai repede la normalitatea pe care ne-o dorim cu toți”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis a avut marți, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La ședință au participat prim-ministrul Ludovic Orban, dar și mai mulţi miniştri şi reprezentanţi ai domeniului sanitar.

Sursa: ciao.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com