AD

ACTUALITATE

La ce oră va avea loc eclipsa parțială de soare, vizibilă azi în România. Cum ne putem uita la ea

todayoctombrie 25, 2022 7

Background
share close
AD
AD

La ce oră va avea loc eclipsa parțială de soare, vizibilă azi în România

Eclipsa parțială de soare va începe astăzi, în momente diferite ale zilei, dar care nu diferă cu mult, motiv pentru care vă vom spune exact la ce oră trebuie să priviți spre cer din fiecare oraș al României.

Eclipsa parțială de soare va începe cel mai devreme în nord-vestul țării, la ora 12.20, iar cel mai târziu în sud-estul țării, la ora 12.28. În nord-vest durează două ore și 18 minute, iar în nord-est, 2h 26m.

Maximul eclipsei parțiale de soare va avea, de asemenea, loc la ore diferite, iar diferențele vor fi doar de câteva minute. În Capitala României, fenomenoul astronomic va putea fi observat la ora 12.26 și se va încheia la 14.49, maximul fiind la ora 13.38, cu acoperire de 38%.

Oră eclipsă soare România
Sursa foto: www.astro-urseanu.ro

Cum ne putem uita la eclipsa parțială de soare, vizibilă azi în România

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu ne averitizează să nu ne uităm la eclipsa parțială de soare prin metode improvizate pentru că ne putem pierde vederea:

 „Nu încercați să vedeți eclipsa prin ochelari de soare sau alte metode improvizate pentru că vă puteți pierde vederea,”, avertizează Observatorul Astronomic.

Iată cum ne putem uita la eclipsa parțială de soare, vizibilă azi în România:

„Eclipsa poate fi observată fără instrumente astronomice. Puteți privi spre Soare, în siguranță, folosind un filtru de sudură verde, foarte închis la culoare. Cel mai bun filtrul este Mylar, ce poate fi găsit la magazinele specializate de astronomie. Se pot folosi și ochelari de eclipsă, dar nu ochelari de soare”, a mai transmis Observatorul Astronomic.

Cum putem vedea eclipsa de soare
Sursa foto: www.astro-urseanu.ro

Ochelarii de eclipsă ne pot ajuta să vedem eclipsa parțială de soare

După cum a anunțat Observatorul Astronomic, ne pot ajuta să vedem eclipsa parțială de soare, vizibilă azi în România cu ajutorul unor ochelari de eclipsă. Aceștia se achiziționează de la magazinele specializate de astronomie. Trebuie să respectă, indicațiile specialiștilor și să privim eclipsa parțială de soare în siguranță, deoarece ne putem pierde vederea.

ochelari eclipsa de soare
AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com