La doar 13 ani a câștigat peste 90 de medalii, dintre care 70 de aur. Cum arată acum băiatul care a cucerit 100 de medalii în doar câțiva ani - RADIO FX NET

La doar 13 ani a câștigat peste 90 de medalii, dintre care 70 de aur. Cum arată acum băiatul care a cucerit 100 de medalii în doar câțiva ani

Şase elevi de gimnaziu, din Slatina, au urcat pe podium la faza naţională a Olimpiadei de Robotică, dovedind că orele petrecute în faţa calculatorului, îmbinate cu jocurile lego, pot duce la performanţă.

Robert Vădăstreanu, Gabriel Constantinescu şi Vlad Coneschi, trei elevi de la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu“ din Slatina, descopereau în 2013, absolut întâmplător, robotica. Olimpici la matematică, informatică şi română băieţii au aflat, întâlnindu-se cu alţi colegi din ţară, de competiţiile de robotică, cele care le pun la încercare imaginaţia şi cunoştinţele acumulate.

În doar câteva săptămâni, urmărind lecţii pe internet, urcau în 2015 pe podium, pe locul II la „WORLD ROBOT OLYMPIAD“, faza naţională. În anul următor, concurând alături de echipe puternic susţinute de sponsori, au reuşi să câştige locul I şi să reprezinte România la faza internaţională a competiţiei, în India, unde au ajuns în sferturile de finală.

În anul 2016, la olimpiadă, echipa formtă din Robert Vădăstreanu, Gabriel Constantinescu şi Vlad Coneschi au luat, din nou, locul II.

Ce mai fac acum cei trei câștigători

Din păcate, presa i-a uitat pe cei care au dus numele României mai departe și au adus acasă locul II la unul dintre cele mai dificile concursuri din lume.

Vlad Coneschi a câștigat peste 90 de medalii, dintre care 70 de aur. Adolescentul pasionat de informatică și matematică a inventat mai mulți roboți care au fost premiați la olimpiadele internaționale.

Din păcate, până acum autoritățile nu s-au interesat de el și nici măcar nu l-au sprijinit în realizările sale.

Vlad și-a urmat pasiunea și a participat la concursuri care i-au adus recunoașterea. Are până acum 97 de medalii: 70 de aur, 17 de argint și 10 de bronz. A obținut aceste medalii, în mare parte, la concursurile de matematică, informatică și robotică iar o parte le-a obținut pentru talentul actoricesc, jucând în mai multe piese de teatru.

În viitorul apropiat Vlad urmează să participe alături de alți doi colegi la olimpiada internațională de robotică din India, unde speră să câștige o nouă medalie.

Vlad Coneschi a participat și la show-ul de televiziune „Next Star“, reușind să câștige a treia ediție din sezonul 7.

Cum arată acum Vlad Coneschi

A trecut ceva vreme de când puștiul de 13 ani fura inimile românilor cu inteligența și șarmul său. Acum, se pregătește să meargă la Universitatea din Oxford și continuă să câștige medalii.

Sursa foto: Facebook.com

sursa: https://redactia.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com