Lecțiile unei pandemii. Ce învățăm din experiența coronavirus?

O planetă întreagă se uită îngrijorată la ultimele știri despre coronavirus, pandemie care ne-a luat pe toți prin surprindere și pe care încă nu știm cum să o oprim. Eu mă uit la televizor din casă, acolo unde suntem de câteva zile. Abia reușesc să găsesc explicații pentru că cei mici să înțeleagă că trăim o perioadă pe care nici noi nu am mai experimentat-o până acum. Îi liniștim, pentru că suntem părinți, dar tot căutăm să înțelegem cum va fi lumea noastră după coronavirus.

a

Am văzut, recent, un reportaj despre cum a izbucnit această epidemie și care sunt lecţiile pe care trebuie să le învățăm. Dacă nu aveți răbdare să îl urmăriți, am să vă spun concluziile mele.

În primul rând, COVID 19 seamănă în proporție de 76% cu SARS, un alt virus care a provocat o gravă epidemie în 2002. Sursa lui este aceeași: consumul și interacțiunea cu animalele sălbatice. În China, această practică este una frecventă, acesta fiind și motivul pe care oficialii chinezi îl invocă. Spre deosebire de SARS, COVID 19 este mai puțin mortal, dar mult mai contagios. Vă imaginați că în cazul SARS a durat 10 luni până a fost restrâns, oare cât va dura pentru noul coronavirus?

Cum a evoluat COVID 19

De la descoperirea sa în decembrie anul trecut, virusul a infectat până ieri 228.000 persoane și a provocat peste 9000 de morți, numărul lor crescând dramatic în fiecare zi. Potrivit specialiștilor, fiecare individ infectează alte trei sau chiar patru persoane.

Pentru a înțelege mai bine cu poţi izola virusul, specialiștii chinezi explică cum au înțeles ei „piramida”. În vârful piramidei sunt oamenii cu simptome grave, la mijloc sunt cei uşor afectaţi iar baza piramidei este formată din asimptomatici. Concentrarea pe tratarea celor care manifesta simptome este ineficientă întrucât ceilalţi vor continua să răspândească virusul.

sursa : elacraciun.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com