Lege nouă în România! Se dau amenzi mari, românii vor fi protejați

Amenzi mari pentru comercianții care urcă prețurile foarte mult. Se lucrează la o nouă lege în România. Este vorba despre o ordonanță guvernamentală menită să țină sub control o practică tot mai folosită de comercianți: umflarea nejustificată a prețurilor.

a

Lege nouă în România

Guvernul României pregătește o ordonanță pentru speculă. Se dorește protejarea consumatorilor în fața comercianților care ridică prețurile foarte mult și în mod nejustificat. Ordonanța prevede amenzi care pot ajunge până la 50.000 de lei pentru comercianții care adoptă astfel de practici.

Noua OUG prevede sancţiuni de la 0,01% – 0,1% din cifra de afaceri totală din anul financiar anterior sancţionării. Amenzile vor porni de la 5.000 lei în cazul autorităților și instituțiilor publice și vor crește până la 50.000 de lei.

În cazul persoanelor fizice, amenda va fi cuprinsă între 600 și 2500 de lei.

Ordonanţă de urgenţă privind combaterea acţiunilor speculative s-a aflat miercuri, 11 mai, pe agenda şedinţei de Guvern, în primă lectură.

Potrivit Guvernului, proiectul de act normativ are ca scop crearea unui cadru legislativ general care să asigure un nivel ridicat de protecţie a consumatorilor şi buna funcţionare a pieţei interne.

Vor fi reglementate aspecte referitoare la protejarea directă sau indirectă a consumatorilor împotriva unor majorări nejustificate de preţuri şi disfuncţionalităţi evidente ale pieţei, în perioadele de stare de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi stare de război, stare de asediu şi stare de urgenţă, stare de alertă sau alte situaţii de criză.

Practici comerciale ce vor fi interzise în România

Potrivit OUG aflată pe masa Guvernului, sunt interzise practicile comerciale ale întreprinderii şi/sau ale angajatului care contravin uzanţelor cinstite şi principiului general al bunei-credinţe şi care produc sau sunt susceptibile să producă prejudicii altor întreprinderi.

Este vorba despre denigrarea unei întreprinderi concurente sau a produselor/serviciilor sale, deturnarea clientelei unei întreprinderi concurente de către un fost sau actual angajat și discreditarea activităţii unei întreprinderi concurente sau a produselor şi serviciilor sale.

Sancțiunile constau în: amendă de la 0,1% – 1% din cifra de afaceri totală din anul financiar anterior sancţionării în cazul contravenţiilor săvârşite de întreprinderi, dar nu mai puţin de 10 000 lei și amendă de la 5.500 lei la 11.000 lei pentru contravenţiile săvârşite de persoane fizice.

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com