AD

ACTUALITATE

Lege nouă în România: serviciu absolut gratuit. Sunt vizați toți românii!

todayiunie 8, 2022

Background
share close
AD
AD

Vești bune pentru toți românii! Este vorba despre un nou serviciu medical decontat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Inițiativa le aparține deputatelor Oana Murariu și Diana Stoica de la USR. Iată despre ce este vorba și cum le va veni românilor în ajutor această lege.

Serviciu medical nou gratuit în România

Un nou serviciu medical ar putea fi decontat de Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) ca urmare a unei inițiative venite din partea USR. Este vorba despre o propunere venită din partea a două deputate: Oana Murariu și Diana Stoica, care vor ca serviciile psihologice să fie decontate direct.

Condiția esențială este ca medicii să aibă contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Românii ar putea obține decontare directă pentru trei servicii psihologice. Inițiatoarele proiectului își doresc ca accesul românilor la serviciile medicale psihologice să fie debirocratizat. Deputata Oana Murariu a explicat cum ar putea funcționa lucrurile în viitor, din această perspectivă.

Dacă mergi întâi la un psihiatru sau la un medic de altă specialitate şi îţi dă un bilet de trimitere, iar apoi mergi la psiholog şi mai trebuie completate încă cinci acte, foarte mulţi oameni o să renunţe. În schimb, dacă te duci tu direct, îţi alegi psihologul – cu condiţia să aibă contract cu Casa – te duci, ai o primă discuţie, o ai şi pe a doua, şi pe a treia…, a explicat Oana Murariu.

După a treia ședință, în cazul în care persoana respectivă își dorește să continue discuția cu psihologul și deci să continue terapia, trebuie să o plătească. Există și situația în care un medic poate prescrie continuarea consultațiilor care vor fi decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, dar numai dacă sunt îndeplinite anumite criterii.

Lege nouă în România: serviciu absolut gratuit. Sunt vizați toți românii!

Lege nouă în România: serviciu absolut gratuit. Sunt vizați toți românii!

Cât de necesare sunt serviciile psihologice în România

Specialiștii sunt de părere că sănătatea mintală este la pământ în țara noastră și că am ajuns la un grad inacceptabil de suicid. Președintele Asociației Psihologilor Atestați din România a declarat că începând din anii 90, românii sunt într-o permanentă stare de adaptare și readaptare, și că este nevoie de o schimbare.

Pe de altă parte sunt voci care susțin că există riscul ca aceste consultații psihologice să nu poată fi susținute de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Potrivit unor informații, numărul oamenilor care apelează la psiholog este în creștere. Din nefericire, tot mai multe persoane suferă de depresie, anxietate, epuizare fizică și psihică din cauza stresului.

Sursa : https://fresh24.ro/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com