Legea pensiilor se schimbă radical! Lovitură cruntă pentru 9.600 de români: această realitate nu mai poate să continue

Legea pensiilor se schimbă radical! Lovitură cruntă pentru 9.600 de români. Ultimul anunț al noului ministru al Muncii este extrem de clar. Această realitate nu mai poate să continue.

a

Legea pensiilor se schimbă radical! Este o lovitură cruntă pentru 9.600 de români. Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, vine cu dezvăluiri incredibile, dar anunță și schimbări de proporții în sistem.

Schimbări de proporții la pensii

Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, vine cu o dezvăluire absolut șocantă. Un fost angajat din sistemul juridic încasează o pensie lunară de 78.634 de lei. Totul se întâmplă în condițiile în care această persoană ar fi trebuit să încaseze o pensie de doar 5.205 lei, dacă ar fi fost vorba să primească pensia pe sistemul de contributivitate.

Diferenţa dintre cuantumul care ar fi trebuit calculat pe baza contributivităţii şi pensia pe care o primeşte această persoană o reprezintă beneficii pe legi speciale. Acestea sunt făcute în Parlament de către PSD, spune Turcan.

Aceste pensii se vor tăia

Ministrul Muncii propune să modifice sistemul care permite unui număr de 9.600 de persoane, beneficiari ai unor pensii de serviciu, să încaseze astfel de sume. Acestea sunt de zeci sau chiar de sute ori mai mari decât pensia minimă sau decât cea medie.

“Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, a declarat Raluca Turcan, conform Digi 24.

CCR nu vrea tăierea acestor pensii

“Din nefericire, aceasta va fi o problemă a oricărei iniţiative pe care noi o vom face în domeniul pensiilor pentru a aduce echitate în acest sistem, pentru că ajunge la Curtea Constituţională, mai devreme sau mai târziu, şi acolo am văzut, de fiecare dată, apărarea propriilor beneficii în detrimentul interesului public”, a susţjnut Turcan.

Discrepanțe mari între pensii

Turcan a mai spus că există pensii de 41.000 de lei, de 50.000 de lei, de 18.000 de lei lunar, în timp ce 900.000 de români trăiesc cu venituri de 800 de lei.

“Este o realitate a României şi această realitate nu mai poate să continue la nesfârşit. Ne arată lumea cu degetul şi sunt oameni care mor şi speră totuşi să fi ajuns la o pensie care să reflecte şi contributivitatea şi echitatea în societatea românească.

Soluţia o vom pune pe masă. Lucrăm în acest moment. Intangibil nu este nimeni pe lumea asta. Am identificat o soluţie, dar e un angajament pe care îl fac că nu voi vorbi despre acest lucru decât în momentul în care vom avea noi credinţa că este varianta constituţională”, a adăugat ministrul Muncii.

sursa: capital.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com