AD

SANATATE

Leguma favorită a românilor care se vinde mai scump decât carnea! Cât costă 1 kilogram și ce beneficii miraculoase are primăvara

todaymartie 3, 2023 7

Background
share close
AD
AD

Nu mai e un secret pentru nimeni că, în ultima perioadă, prețurile au crescut destul de mult astfel că, oamenii sunt nevoiți să scoată bani buni din buzunare dacă vor să mănânce sănătos! Care e leguma favorită a românilor, care se vinde mai scump decât carnea! Cât costă 1 kilogram și ce beneficii miraculoase are primăvara.

Încă din cele mai vechi timpuri, urzicile au fost folosite pentru a trata mușchii și articulațiile dureroase, eczemele, artrita, guta și anemia. În prezent, mulți oameni folosesc această plantă pentru a trata și alte probeleme de sănătate.

Urzicile au apărut deja pe piață, în România, însă prețul lor este unul destul de piperat. Un kilogram costă 40 de lei, mai mult chiar decât carnea de porc care se vinde cu 24 de lei și cea de vită, care se vinde cu 38 de lei.

Este exagerat, în contextul în care anul trecut, cât erau? Cred că undeva la 25-30 de lei. Deci preţurile cresc de la zi la zi. Dacă vorbim de carnea de pui, sunt mai scumpe”, spune un român, scrie observatornews.ro.

Deși prețul este unul mare, sunt multe persoane care consideră că sănătatea este mai importantă și sunt dispuși să plătească acest preț pentru a le consuma.

Sunt pline de vitamine liposolubile, adică vitamină K, E, A. Hidratează foarte bine, având multe minerale în compoziţia lor. (…) Din punct de vedere caloric sunt foarte slabe caloric. Înnoiesc sângele. După iarnă, avem nevoie de clorofilă, de hemoglobină, de fier mult. Şi atunci combat anemia. Tot ce înseamnă suc de urzică, sote-uri de urzică, ciorbele care conţin urzici”, a explicat Lygia Alexandrescu, nutriţionist, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

La restaurant, o porție de urzici costă aproximativ 35 de lei porţia.

“După ce le-am curăţat foarte bine şi au stat câteva ore în apă, le vom opări în apa deja infuzată cu leuştean uscat, cu cimbrişor, usturoi proaspăt curăţat. După ce le-am opărit şi le-am pus într-un şoc termic, ca să-şi păstreze culoarea şi fermitatea, le-am procesat. Le voi turna într-un sifon (…) Avem un ou poşat şi gătit în baie de ulei, dat prin pesmet panko destul de crocant, peste care o să punem spuma de urzici. Dedesubt avem mămaliga cu brânză. O reţetă de urzici reinterpretată”, a arătat Mircea Mădălin, chef restaurant, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Evident, dacă veți alege să gătiți acasă urzici, veți ieși mai ieftin și, pe internet, cu siguranță veți găsi o mulțime de rețete pentru a le găti în așa fel încât să îi cuceriți pe cei dragi cu gustul acestui preparat.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com