Leonard Orban, eliberat din funcție de Iohannis în aceeași zi în care fratele său a demisionat din grupul parlamentar PNL

Marți, șeful statului, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare a lui Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, care a ocupat funcția de consilier prezidențial, anunță Administrația Prezidențială. Totodată, președintele a mai semnat ordinul privind conferirea Ordinului Național “Steaua României” lui Leonard Orban în grad de Cavaler.

a

Leonard Orban eliberat din funcție odată cu demisia lansată de fratele său

Această decizie de a-l elibera din funcție pe Leonard Orban este luată din data de 1 noiembrie, urmând ca acesta să se pensioneze, adaugă aceeași sursă.

Decretul pentru numirea lui Leonard Orban în funcţia de Consilier Prezidenţial, a fost semnat de Iohannis încă din data de 15 ianuarie 2015.

De această dată Leonard Orban a primit Ordinului Național “Steaua României” pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administrației Prezidențiale.

Cine este Leonard Orban?

Leonard Orban a fost absolvent al Facultăţii de Mecanică a Universităţii din Braşov, precum şi al Facultăţii de Management a Academiei de Studii Economice din Bucureşti. În momentul actual, potrivit informațiilor preluate de pe presidency.ro, va fi consilier prezidențial până la 1 noiembrie 2021, dar are și rolul de profesor asocial la Universitatea Româno-Americană din Bucureşti.

De altfel, fratele fostului lider PNL, Ludovic Orban, Leonard a fost și negociator șef cu UE, semnând chiar și Tratatul de Aderare al României. În trecut a mai ocupat o funcție în guvernul dintre 2004 și 2006, când a obținut locul de secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene.

A fost primul comisar român și a mai fost decorat în 2002

Acesta are și o reușită deosebită înapoi în 2007, când a devenit și primul comisar român în UE, având parte de acest statut până la februarie 2010. De altfel, a mai ocupat o funcție de consilier prezidențial înapoi în 2010, când a fost numit timp de un an ca și consilier pentru Afaceri Europene.

A ocupat chiar și o funcție de ministru, fiind numit între 2011 și 2012, șef al Ministerului Afacerilor Europene. Leonard Orban a mai redactat în calitate de autor mai multe articole și studii în presa internațională și din țară.

Înapoi cu 19 ani, în 2002, Leonard Orban a mai fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuția sa adusă la aderarea României la NATO.

Ludovic Orban și-a anunțat demisia în aceeași zi în care fratele său a primit ordin pentru a fi eliberat din funcție

Fostul lider liberal Ludovic Orban a declarat marți, 26 octombrie, că principalul motiv al demisiei sale din grupul parlamentar al PNL este acela că vrea să-și respecte „angajamentele luate în campania electorală”. Orban a demisionat astăzi din funcția de președinte al Camerei Deputaților după ce a pierdut alegerile pentru conducerea PNL.

„Am cerut cuvântul pentru a informa plenul, în conformitate cu regulamentul Camerei Deputaților, că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras din grupul parlamentar al PNL. Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii României. Obligația morală pe care o am față de cetățenii români care au avut încredere în mine și în PNL este aceea de a-mi respecta angajamentele luate în campania electorală față de cetățenii români”, a afirmat fostul lider PNL, Ludovic Orban, aflat în Parlament.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com