Leul românesc va arăta altfel de la 1 ianuarie 2018. Ce schimbări a anunţat BNR! - RADIO FX NET

Leul românesc va arăta altfel de la 1 ianuarie 2018. Ce schimbări a anunţat BNR!

BNR va lansa în circulaţie noi bancnote şi monede cu noua stemă a ţării, anunţă instituţia. Noile bancnote vor fi puse în circulaţie încă din prima zi a anului, anunţă instituţia într-un comunicat de presă.

“În conformitate cu prevederile art. 14 şi art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României şi cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării.

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”.

Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor şi monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum şi elementele de siguranţă ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleaşi cu cele ale bancnotelor şi monedelor aflate în circulaţie.

Bancnotele şi monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulaţie în mod eşalonat, în funcţie de nevoile reale ale circulaţiei monetare.

Bancnotele şi monedele cu noua stemă a ţării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulaţie”, se arată în comunicat.

sursa:cancan.ro

6 Beneficii ale musetelului: de la lupta împotriva răcelilor obișnuite până îmbunătățirea digestiei

Musetelul este o plantă umilă, dar poate avea mai multe beneficii pentru sănătate. De mult timp a fost cunoscut pentru efectul său calmant atunci când a fost consumat ca ceai, și este adesea folosit ca o componentă a diferitelor produse de îngrijire a pielii. Tipul de mușețel folosit pentru proprietățile sale de sănătate este musetelul german; musetelul roman este folosit mai rar. Potrivit Centrului National al SUA pentru Sanatate Complementara si Integrativa (CNCIH), nu au fost suficiente studii umane pentru a dovedi eficacitatea musetelului ca remediu. Dar ceea ce știm până acum este că musetelul este folosit pe scară largă în multe scopuri de către oamenii din întreaga lume și are puține efecte secundare. Și există, de asemenea, multe alte ceaiuri din plante care au avantaje incontestabile. Doar alegeți ceaiul după cum doriți:

6 moduri prin care musetelul poate ajuta la imbunatatirea sanatatii

Museţelul poate ajuta cu probleme de somn si stres.
Există câteva studii care sugerează că un supliment alimentar de musetel poate ajuta la ameliorarea simptomelor de tulburare de anxietate generalizată. Consumul de ceai de musetel inainte de culcare poate reduce nivelul de stres si anxietate si te poate ajuta sa adormi mai repede. Dar, dacă aveți probleme de somn cronice, musetelul nu poate fi suficient. Dacă suferiți de lipsa de somn pe termen lung, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Museţelul poate ajuta la îmbunataţirea digestiei.
Museţelul sa dovedit a fi un antacid natural eficient și antidiareic în studiile pe animale. Museţelul în combinație cu alte plante pare să ajute la ameliorarea stomacului. Acesta a fost folosit de mult timp ca un remediu natural pentru diferite probleme digestive, inclusiv diaree, gaz, greață și vărsături; mulți oameni consideră că este de ajutor.

Museţelul poate calma pielea iritata.
Unele studii sugerează că produsele de îngrijire a pielii cu extract de museţel pot ameliora iritarea și inflamația pielii. Atunci când se aplică local, poate ajuta la îmbunătățirea condițiilor de piele, cum ar fi psoriazisul, eczema, varicela și erupțiile cutanate.

Museţelul poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale.

Multe femei suferă de crampe dureroase în timpul perioadelor. Există unele dovezi că ceaiul de museţel poate ajuta la reducerea severității crampelor menstruale.

Museţelul poate ajuta la combaterea răcelilor comune.

Consumul de ceai de museţel sau inhalarea unui produs de mușețel german ca abur pare să reducă simptomele răcelii, dar dovezile științifice sunt insuficiente.

citeste continuarea pe pagina2>>>

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com