AD

ACTUALITATE

Ligia Deca, anunț important pentru elevi. Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului

todayiunie 7, 2023 1

Background
share close
AD
AD

Ligia Deca, anunț important pentru elevi. Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului. Iată soluțiile găsite de Ministerul Educației, în cazul în care profesorii nu se întorc la catedră!

Ligia Deca: „Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului”

Ligia Deca, ministrul Educației, a adus o veste importantă pentru elevi, propunând soluții alternative în cazul în care profesorii nu se întorc la catedră în această săptămână și examenele naționale ar suferi amânări. Ministrul a declarat că „probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului”.

În cadrul unei intervenții la Europa FM, Ligia Deca a prezentat această variantă de compromis, luând în considerare posibilitatea ca elevii să nu fie afectați în cazul în care profesorii nu vor reveni la ore. Potrivit ministrului, probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele obținute de elevi pe parcursul liceului. Cu toate acestea, Ligia Deca a menționat că aceasta nu este o soluție ideală și că ar fi preferabil ca elevii să susțină efectiv probele de competență, dar, în cazul unei astfel de situații, Ministerul Educației are în vedere soluții pe care le-a testat deja.

„Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului. (…)Nu cred ca este o soluție ideală, cred că trebuie date acele probe, dar dacă vom ajunge în acea situație vom merge pe soluții pe care le-am mai testat deja”, a declarat Ligia Deca într-o intervenție la Europa FM.

Precizările vin după întâlnirea cu reprezentanții profesorilor, unde tema principală a discuției a fost despre situația Examenelor Naționale. Pentru ziua de miercuri este anunțată o nouă întâlnire cu sindicaliștii din Educație.

Anunțul ministrului vine după o întâlnire cu reprezentanții profesorilor, în care principala temă de discuție a fost situația examenelor naționale. Pentru miercuri este programată o nouă întâlnire cu sindicaliștii din Educație, în încercarea de a găsi soluții adecvate pentru desfășurarea examenelor în condiții optime.

Calendar Evaluare Națională 2023 – Clasa a VI-a

12 iunie: Proba de Limbă și Comunicare (inițial programată pentru 24 mai, dar a fost amânată de două ori din cauza grevei profesorilor).

13 iunie: Proba de Matematică și Științe ale Naturii (inițial programată pentru 25 mai).

Calendar Evaluare Națională 2023 – Clasa a VIII-a:

6 – 9 iunie 2023: Perioada de înscriere pentru evaluarea națională.

9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a.

19 iunie 2023: Proba scrisă la Limba și Literatura Română.

21 iunie 2023: Proba scrisă la Matematică.

22 iunie 2023: Proba scrisă la Limba și Literatura Maternă.

28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor.

28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor.

29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor.

29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor.

4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Calendar BAC 2023

29 mai – 7 iunie: Perioada de înscriere.

12-14 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A.

14-15 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B.

14 – 16 iunie: Evaluarea competențelor digitale – proba D.

19-21 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

26 iunie: Proba scrisă la Limba și Literatura Română – proba E.a).

27 iunie: Proba obligatorie a profilului – proba E.c).

28 iunie: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d).

29 iunie: Proba scrisă la Limba și Literatura Maternă – proba E.b).

3 iulie: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00.

4-6 iulie: Rezolvarea contestațiilor.

7 iulie: Afișarea rezultatelor finale.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com