LIVIU DRAGNEA, LA UN PAS DE ELIBERARE?! FOSTUL LIDER PSD A CERUT SĂ PĂRĂSEASCĂ ÎNCHISOAREA PE BAZA UNUI ACT VOTAT ÎN URMĂ CU 341 DE ANI

“Liviu Dragnea, la un pas de eliberare?” – aceasta este întrebarea la care s-au gândit toți după ce au aflat la ce a recurs fostul lider PSD în încercarea de a respira din nou aerul libertății. Fostul politician a cerut să părăsească închisoarea pe baza unui document care a fost votat în urmă cu 341 de ani, iar actul său a fost plimbat între instanţe.

a

Liviu Dragnea, la un pas de libertate?! S-a folosit de un act votat de Parlamentul englez în 1679

Liviu Dragnea, fost președinte al Camerei Deputaților invocă “habeas corpus”, un act al Parlamentului englez votat în 1679, prin care orice deținut care consideră că este închis pe nedrept are dreptul să ceară revizuirea sentinței. Da, ați citit bine! Actul prin care controversatul personaj încearcă să își câștige libertatea este vechi de 341 de ani! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a retrimis la Tribunalul Bucureşti o cerere prin care fostul lider PSD solicită să fie lăsat liber, pe motiv că este deţinut ilegal.

“Trimite cererea de «habeas corpus» formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu la Tribunalul Bucureşti, spre competentă soluţionare. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea cererii formulate de petentul condamnat rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru petentul condamnat, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în cuantum de 79 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia Înaltei Curţi, potrivit Agerpres.

Fostul lider PSD a invocat “habeas corpus” ca să scape din închisoare, un concept medieval

Liviu Dragnea a depus o contestaţie la executare, în care care invocă un recurs în drept intitulat “habeas corpus” – o lege cu caracter constituţional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei. În cererea depusă în instanţă, avocaţii susţin că fostul președinte al PSD este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de trei judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Iniţial, fostul politician a introdus acţiunea la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a trimis dosarul la Înalta Curte, pe motiv că nu are competenţa în acest caz. În luna februarie, Liviu Dragnea s-a arătat deranjat de faptul că Tribunalul vrea să mute procesul la altă instanţă.

“Nu am pregătire juridică, dar constat că, după o cerere de recuzare şi o cerere de abţinere respinse, acum Tribunalul vrea să mute la altă instanţă. Cred că în ritmul ăsta o să ajungem să se judece când se va termina mandatul”, a declarat Liviu Dragnea la acea vreme.

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De când a ajuns după gratii, fostul președinte al PSD a solicitat de mai multe ori să iasă prin introducerea în instanţe a doi căi extraordinare de atac, însă cererile lui au fost respinse.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com