LUDOVIC ORBAN, MESAJ TRANȘANT: „NU NE DORIM SĂ MAI IMPUNEM NICIO RESTRICȚIE!”

Premierul a declarat astăzi că guvernul nu dorește să mai impună alte restricții în contextul pandemiei de coronavirus. Ludovic Orban consideră că totul va depinde de respectarea regulilor în vigoare.

Orban spune că economia are nevoie de susținere, așa că executivul nu vrea să mai ia măsuri drastice în viitorul apropiat. 

„Nu ne dorim să mai impunem nicio restricţie, nu ne dorim să mai luăm nicio măsură care să aibă vreun efect negativ asupra economiei. Economia reporneşte, are nevoie de susţinere, oamenii au nevoie de locuri de muncă, companiile trebuie să funcţioneze, economia trebuie să se dezvolte şi nu ne dorim niciun fel de măsură care să aibă un impact negativ asupra economiei sau să mai introducem vreo restricţie care să limiteze drepturi”, a spus Orban.

Se ia în calcul amânarea alegerilor locale

Premierul a vorbit și despre amânarea alegerilor locale, dacă numărul de cazuri de Covid-19 va crește la fel de mult ca în ultima perioadă: „dacă derularea campaniei electorale şi organizarea alegerilor creează un risc epidemiologic suplimentar sau nu”.

„Avem nevoie de solidaritate, de mesaje coerente şi de o mobilizare a tuturor liderilor politici şi a tuturor formaţiunilor politice, a tuturor primarilor, a tuturor reprezentanţilor din instituţii publice pentru a putea lupta contra acestei epidemii. Nu ne dorim să ajungem în situaţia în care să discutăm de amânarea alegerilor, dar dacă va fi necesar suntem pregătiţi pentru orice măsură pentru a apăra sănătatea populaţiei”, a declarat Orban, scrie Agerpres.

Până astăzi, 18 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

La ATI, în acest moment, sunt internați 280 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 943.733 de teste.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com