LUMEA MEDICALĂ ÎN ALERTĂ! O ciupercă mortală rezistentă la medicamente se răspândește într-un ritm alarmant

Ciuperca, Candida auris, a fost identificată în Asia în 2009, dar a fost raportată pentru prima dată în SUA în 2016. Numărul de infecții din țară a crescut cu 95% între 2020 și 2021.

a

O ciupercă rezistentă la medicamente și potențial mortală se răspândește rapid prin instituțiile de sănătate din SUA, potrivit unui studiu guvernamental.

Cercetătorii de la Centers for Disease Control and Prevention (CDC) au raportat că ciuperca, un tip de drojdie numită Candida auris sau C. auris, poate provoca boli severe la persoanele cu sistemul imunitar slăbit, potrivit Sky News.

Ciuperca a fost identificată în 2009 în Asia, dar oamenii de știință au spus că C. auris a apărut pentru prima dată în întreaga lume cu aproximativ un deceniu mai devreme.

Dr Meghan Lyman, director medical al filialei CDC pentru boli micotice, a spus că creșterile „mai ales în ultimii ani, ne preocupă cu adevărat”.

„Am văzut creșteri nu doar în zonele de transmitere în curs, ci și în zone noi”, a spus ea.

Dr. Lyman a mai spus că este îngrijorată de numărul tot mai mare de probe de ciuperci rezistente la tratamentele comune pentru aceasta.

Dr. Waleed Javaid, epidemiolog și director pentru prevenirea și controlul infecțiilor la Mount Sinai Downtown din New York, a declarat că ciuperca este „îngrijorătoare”.

„Dar nu vrem ca oamenii care s-au uitat la „The Last Of Us” să creadă că vom muri cu toții”, a spus dr. Javaid.

„Aceasta este o infecție care apare la indivizi extrem de bolnavi care sunt de obicei bolnavi cu o mulțime de alte probleme”.

Ciuperca, care poate fi găsită pe piele și pe tot corpul, nu reprezintă o amenințare pentru oamenii sănătoși.

Dar aproximativ o treime dintre persoanele care se îmbolnăvesc cu C. auris mor.

Ciuperca a fost detectată în mai mult de jumătate din toate statele americane. Numărul de infecții în SUA a crescut cu 95% între 2020 și 2021.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com