Majorarea pensiilor cu 40%, abandonată de Guvern. PSD vrea în continuare creșterea veniturilor pensionarilor: ”Nicio criză economică nu trebuie să se deconteze de populație”

Majorarea pensiilor de la 1 septembrie nu se va face în procentajul prevăzut în Legea pensiilor, anume 40%. Deocamdată nu se știe care va fi procentul cu care vor fi majorate. În tabăra opoziției, la PSD, se cere în continuarea creșterea pensiilor. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, crede că relansarea economiei va fi posibilă doar dacă populația va dispune de bani pe care să-i aloce consumului, lucru care este valabil și pentru pensionari.

a

Majorarea pensiilor, ”în niciun caz” cu 40%

Proiectul de rectificare bugetară ce va intra în discuția Guvernului nu va mai prevede majorarea cu 40% a pensiilor, așa cum era stipulat în bugetul pe 2020. Întrebat dacă vor mai crește în acest an pensiile și cu cât, un oficial guvernamental a răspuns, pentru FANATIK: ”În niciun caz cu 40%”. Rămâne  deocamdată neclar dacă pensiile vor mai crește și cu ce procentaj.

În schimb, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi (PSD), susține că majorarea pensiilor este de dorit nu doar din perspectivă strict socială, ci și economică pentru că stimularea consumului după criza provocată de epidemie este o soluție de relansare a economiei.

La întâlnirile pe care le am cu întreprinzătorii în calitate de președinte al Comisiei de buget din Camera Deputaților, aceștia se întreabă: oare oamenii vor mai avea bani să cheltuie după această criză?”, a declarat Marius Budăi pentru FANATIK.

În aceste condiții, Budăi crede că Guvernul trebuie să ia măsuri care să asigure populației resurse financiare astfel încât consumul să fie stimulat și companiile să aibă vânzări care să le permită depășirea efectelor economice ale epidemiei de coronavirus.

PSD: Creșterea pensiilor, un beneficiu pentru economie

Majorarea pensiilor va aduce beneficii atât pensionarilor, cât și economiei în ansamblu. ”Nicio criză economică nu trebuie să se deconteze de către populație. Nu trebuie să creăm conflicte între categorii sociale, precum angajații la stat împotriva celor din privat sau între tineri și seniori”, a spus Marius Budăi.

Pe de altă parte, fostul ministru a refuzat să facă o estimare legat de nivelul majorării pensiilor, semn că social-democrații ar putea accepta o majorare mai redusă decât cea prevăzută de Legea pensiilor, adoptată în timpul guvernării PSD.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că proiectul rectificării bugetare va trebui nu doar să aloce resursele financiare pentru combaterea epidemiei, ci și să reevalueze cheltuielile statului  român, în condițiile în care se estimează o scădere a veniturilor din cauza efectelor economice ale epidemiei.

”Va fi nevoie să se declare o creștere semnificativă a deficutului bugetar. Este nevoie de bani mai mulți pentru sănătate publică, asistență socială, toate trebuie plătite. Vom avea o situație complicată a bugetului, însă este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine. Guvernul va face o analiză cuprinzătoare și va fi nevoie de reevaluare tuturor cheltuielilor care se fac din banul public”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: fanatik.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com