AD

ACTUALITATE

Mall-urile ar putea fi deschise din 15 iunie. Cinematografele şi locurile de joacă mai au de aşteptat

todayiunie 3, 2020

Background
share close
AD
AD

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat că analizează, împreună cu specialiştii, calendarul reluării treptate a activităţii în marile centre comerciale, în cursul lunii iunie, dacă situaţia epidemiologică o va permite, într-o primă etapă urmând a deveni operaţionale activităţile comerciale. De asemenea, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că în urma discuțiilor cu reprezentanţii Asociației Investitorilor de Real Estate din România s-a stabilit deschiderea mall-urilor începând cu 15 iunie, condiția fiind un trend descendent al cazurilor de coronavirus. Virgil Popescu a spus că, deocamdată, nu a fost luată în calcul și redeschiderea cinematografelor și a spațiilor de joacă pentru copii din mall-uri la aceeaşi dată.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, premierul Ludovic a evaluat luni, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România, efectele măsurilor pentru susţinerea economiei afectate de pandemia de COVID-19, precum şi deciziile care vor fi luate în continuare, pentru reluarea operaţiunilor în acest sector în condiţii de siguranţă sanitară.

“Prim-ministrul a afirmat că analizează, împreună cu specialiştii, calendarul reluării treptate a activităţii în marile centre comerciale, în cursul lunii iunie, dacă situaţia epidemiologică o va permite. În prima etapă, vor fi operaţionale activităţile comerciale, dar va rămâne în continuare în analiză activitatea cinematografelor, restaurantelor şi locurilor de joacă pentru copii din aceste centre, pentru că implică risc epidemiologic ridicat. Reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România au menţionat că sunt pregătiţi pentru reînceperea activităţii în mall-uri, astfel încât să fie respectate măsurile de protecţie a sănătăţii cetăţenilor”, se arată în postare.

De asemenea, un alt punct al consultărilor a vizat facilităţile de care are nevoie acest sector pentru revenirea la normalitate a activităţii economice.

“Premierul Orban a menţionat că, din perspectivă socială, angajaţii a căror activitate nu poate fi reluată vor beneficia de şomaj tehnic şi după 1 iunie 2020, iar pentru păstrarea locurilor de muncă vor fi aplicate măsuri active de sprijin. Pentru sprijinirea economiei, în continuarea măsurilor luate, Guvernul pregăteşte un Plan de relansare economică al cărui obiectiv este stimularea investiţiilor, prin mecanisme de garantare a creditelor pentru capital de lucru şi scheme de ajutor de stat”, se mai arată în postare.

Şi ministrul Economieiei, Virgil Popescu, a anunţat că autorităţile iau în calcul redeschiderea mall-urilor din 15 iunie.

“Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociației Investitorilor de Real Estate din România. Aceștia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză. Drept urmare, în urma discuțiilor avute am stabilit, că în cazul în care situația epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie”, a spus ministrul Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, deocamdată, pentru 15 iuni nu sunt sluate în calcul cinematografele şi locurile de joacă din interior.

“Pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele şi locurile de joacă, din interior. Uşor, uşor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viaţa să revină la normalitate”, a mai anunţat Virgil Popescu.

La rândul lor, reprezentanţii Guvernului au precizat că în primă etapă, vor fi operaţionale activităţile comerciale.

“Va rămâne în continuare în analiză activitatea cinematografelor, restaurantelor şi locurilor de joacă pentru copii din aceste centre, pentru că implică risc epidemiologic ridicat. Reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România au menţionat că sunt pregătiţi pentru reînceperea activităţii în mall-uri, astfel încât să fie respectate măsurile de protecţie a sănătăţii cetăţenilor”, a transmis Guvernul.

Profesorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la Digi24 că cifrele oficiale privind evoluția pandemiei de coronavirus în România arată că am trecut de vârf. Moldovan a adăugat că românii vor putea merge în concediu, dar cu respectarea măsurilor de prevenție.

“Am trecut de vârf. Vârful a fost o fază de platou. În ultimele zile se constată o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic. Suntem pe pantă descendentă”, a spus secretarul de stat Horaţiu Moldovan.

“Ne așteptăm în sezonul cald, prin similitudine cu alte afecțiuni virale, să avem o virulență scăzută a acestei epidemii. Ne punem problema dacă ne vom confrunta cu o revenire a unui număr mai important de infectări după sezonul cald. Urmează probabil o diminuare semnificativă a acestor infecții”, a adăugat secretarul de stat.

Horațiu Moldovan a spus că românii vor putea pleca în concedii în această vară, dar a atras atenţia că este nevoie de respectarea măsurilor de prevenție.

“Aglomerările sunt cu risc mare. Să păstrăm distanța socială, să evităm aglomerările, să promovăm altă abordare a evenimentelor sociale, atunci lucrurile vor merge spre bine”, a adăugat Horațiu Moldovan.

Sursa: romaniatv.net

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com