Marcel Vela aprobă salarii mărite pentru zeci de mii de polițiști: „Această OUG face un act de dreptate”

În cursul ședinței de astăzi s-a adoptat o ordonanță de urgență prin intermediul căreia zeci de mii de polițiști vor primi o creștere salarială. Aceștia au câștigat în instanță recalcularea drepturilor salariale. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul de Interne, Marcel Vela, după terminarea ședinței de Guvern.

a

Marcel Vela aprobă salarii mărite pentru zeci de mii de polițiști: „Această OUG face un act de dreptate”

Marcel Vela a precizat:

„Această ordonanță de urgență face un act de dreptate,” prin care se „asigură punerea în aplicare a efectelor juridice a deciziei ICCJ și prin ea se vor recalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcție, grad, treaptă, gradație, vechime în funcție dacă își desfășoară activitatea în același condiții.”

Ministrul a mai menționat că Guvernul va susține impactul financiar al acestei măsuri prin plata eșalonată a drepturilor salariale recalculate pe durata ultimilor 3 ani. În medie, fiecare polițist poate primi o creștere salarială de cel mult 400 lei brut. Vela a mai menționat:Măși de protecție certificate și fară adaos comercial. La reducere

„Înregistrăm aproximativ 68.000 de polițiști pentru care acest act face dreptate cu privire la cuantumul sporului de fidelitate, 18.000 de cadre pentru sporul pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior și 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit.” 

Astfel, un număr de 68.000 de polițiști vor primi o creștere la sporul de fidelitate. 18.000 de cadre vor primi un spor pentru deținerea diplomelor de studii superioare, iar 6.000 de polițiști vor primi un spor de pericol deosebit.

Marcel Vela a mai afirmat despre predecesorii săi că ”ar fi aplicat legea aşa cum trebuia, astăzi nu era nevoie să adoptăm acest act normativ”. De asemenea, acesta a mai precizat că o să emită în curând norme metodologice pentru a putea aplica acest act normativ nou aprobat.

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com