Mare sărbătoare ! Calendar 30 martie 2021.

Calendar 30 martie 2021. Mare sărbătoare pentru toți creștinii în ziua aceasta. Iată ce mare sfânt e sărbătorit și ce rugăciune trebuie rostită.

a

Calendar 30 martie 2021. Mare sărbătoare
În fiecare an, în calendarul ortodox 2021, pe data de 30 martie este sărbătorit Sfântul Cuvios Ioan Scărarul.

Prea multe detalii despre viața Sfântului Cuvios Ioan Scărarul nu se cunosc, așa că nu se știe nici care a fost familia lui sau din ce neam se trage. Ceea ce se știe cu siguranță, însă, este că Sfântul Cuvios

Ioan Scărarul a fost atras de ele sfinte de pe vremea când avea numai 16 ani. El a renunțat la tot ceea ce era lumeasc și s-a îndreptat către postire și o viață de ascet.

Toți bătrânii și înțelepții îl recunoșteau ca fiind cel mai mare dintre ei, pe vremea când acesta avea doar 20 de ani. După 40 de ani de monahie a fost ales eugmen al Muntelui Sinai și multe minuni a făcut.

Calendar 30 martie 2021. Rugăciunea zilei

Troparul Sfântului Cuvios Ioan Scărarul

Glasul 1

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Ioan. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Glasul al 8-lea

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Ioan, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Calendar 30 martie 2021. Ruga zilei în calendarul ortodox
Condacul Sfântului Cuvios Ioan Scărarul

Glasul al 4-lea

Arătatu-Te-ai astăzi lumii și lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai și Te-ai arătat, Lumina cea neapropiată.

Ca pe un Luceafăr ce îşi în­dreaptă lumina fără de greşea­lă până la marginile lumii, te-a pus pe tine Domnul, spre pildă de înfrânare, Îndreptătorule Ioan, părintele nostru.

Calendar 30 martie 2021. Sunt sărbătoriți și alți sfinți
La 30 martie, în calendarul ortodox 2021, mai sunt pomeniţi și acești sfinți:

Sfânta Euvula, mama Sfantului Pantelimon.

Sfântul Proroc Ioad;

Sfântul Cuvios Ioan;

Sfântul Ioan, patriarhul Ierusalimului;

Sfântul Mucenic Zaharia cel Nou.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com