Marian Vanghelie condamnat la închisoare pentru mită

Marian Vanghelie a fost condamnat la 11 ani și opt luni de închisoare pentru infracțiunea de luare de mită. Fostul primar al sectorului 5 al Capitalei este acuzat că ar fi luat mită în valoare de 30.403.000 euro.

Vanghelie condamnat la închisoare

Lovitură grea pentru Marian Vanghelie. Tribunalul București a decis condamnarea sa la 11 ani și opt luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Fostul primar al sectorului 5 al Capitalei este acuzat că în perioada 2006-2014, în calitate de primar al sectorului 5 din București, a solicitat și primit de la omul de afaceri Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în valoare de aproximativ 30.403.000, fiind ajutat de Mircea Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan.

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei), susţin procurorii.

Vanghelie a fost primar al sectorului 5 al municipiului București în perioada 2000-2015. La 6 aprilie 2015, Marian Vanghelie a fost suspendat din funcția de primar, din cauza arestului preventiv pe motive de corupție. Vanghelie a fost primar timp de 4 mandate, membru recunoscut și vice-președinte al Partidului Social Democrat.

Știre în curs de actualizare

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com