Marian Vanghelie, ridicat de acasă de procurorii DNA. Este acuzat de acte de corupţie comise când era primar

”Sunt nevinovat” a spus Marian Vanghelie, când a fost ridicat de DNA și băgat în mașina oamenilor legii, veniți în fața locuinței sale.

a

Potrivit Antena 3, Marian Vanghelie va fi dus la audieri, iar din casa sa forțele de ordine au scos mai multe cutii și sacoșe pline, în care ar fi fost probele care îi demonstrează faptele de corupție.

Marian Vanghelie, dus la audieri de DNA. Ce fapte de corupție a comis

Înainte de a-l duce la audieri, la locuința fostului edil al Sectorului 5 au avut loc percheziții. Totodată, acțiunea DNA are loc după ce de mai bine de doi ani procurorii au analizat faptele lui Marian Vanghelie într-un dosar legat de afaceri la Primăria Sectorului 5.

Concret, în dosar  este urmărit penal de mai multă vreme, Leonard Marian Petre, fostul director al Economat Sector 5, societate din subordinea Primăriei locale. Economat ar fi făcut afaceri ilegale cu SC GAMES&SPORTS DISTRIBUTIONS SRL, firma lui Paul Vanghelie, fratele lui Marian Vanghelie.

O altă firmă din dosar este SC City Bistro Management SRL, aflată tot sub influența lui Marian Vanghelie, după ce a fost înființată în 2016 de șoferul lui. În prezent, este deținută de Mihaela Preda.

Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă

Încă din luna mai 2022, de altfel, Marian Vanghelie primise condamnare la 11 ani și 8 luni de închisoare, fiind acuzat de corupție de către Tribunalul București.

Însă, decizia nu este una definitivă. Tribunalul a constatat atunci și un prejudiciu care depășește 60 de milioane de euro. Din cei 60, jumătate, 30 de milioane de euro, ar fi reprezentat șpagă pentru Marian Vanghelie

În perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, în calitate de primar al Sectorului 5 din București, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin și parțial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat și primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu.ADVERTISEMENT

Atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri, cât și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, transmiteau în 2015, procurorii DNA într-un comunicat.

Marian Vanghelie a condus Primăria Sectorului 5, din partea PSD, în intervalul 2000-2015. Tot în această perioadă el a condus și PSD București.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com