Mărturia cutremurătoare a medicului care a operat o fetiță cu Covid-19, la Constanța

În plină pandemie când lumea este panicată de contactul uman de teama noului coronavirus, o echipă de medici face imposibilul. O fetiță infectată cu Covid-19 a fost operată de o echipă de chirurgi din Constanța. Operația a fost un succes și este primul astfel de eveniment din țară.

a

Fetiță infectată cu Covid-19 a fost operată cu succes de o echipă de chirurgi din Constanța

Echipa de medici din Spitalul Județean de Urgență Constanța dă întregii țări o lecție de dăruire, profesionalism și mai ales curaj. Aceștia au efectuat prima intervenție chirurgicală pe un pacient infectat cu noul virus, Covid-19.

O fetiță de aproximativ 7 ani din Constanța a ajuns la spital cu dureri abdominale și a fost examinată în condiții de maximă siguranță. După discuțiile cu familia care a informat medicii că au călătorit în străinătate și o radiografie pulmonară care prezenta modificări, fetița a fost testată pentru Covid-19. Analizele au confirmat medicilor teoria infectării cu virusul Covid-19.

Diagnostic ce putea fi fatal

Investigațiile suplimentare au relevat faptul că diagnosticul fetiței era de apendicită acută gangrenoasă perforată ce trebuia operată în cel mai scurt timp. Pericolul care o pândea pe fetiță era decesul, așa că medicii și asistenții au luat decizia de a opera. Echipa de intervenție coordonată de chirurgul pediatru Florin Daniel Enache a intrat în sala de operație pentru a salva copilul.

Situația a fost cu atât mai dificilă cu cât virusul Covid-19 era prezent și putea infecta echipa de medici. Intervenția chirurgicală s-a realizat contracronometru respectând condițiile sporite de siguranță cu echipamentele de protecție.

fetitță cu covid-19Dr. Florin Daniel Enache – chirurg pediatru Spitalul Județean de Urgență Constanța a declarat:

“În momentul în care am fost sunat de conducerea spitalului, mă pregăteam să iau prânzul cu familia. I-am spus soției să nu mă mai aștepte, i-am spus că voi opera un copil infectat cu COVID-19. A început să plângă. Aș minți dacă aș spune că nu m-am temut. S-a întâmplat totul pe repede înainte, nu ne-am gândit decât că trebuie să salvăm viața copilului. Cel mai greu a fost să operăm cu acel combinezon impermeabil în care transpiri din toți porii.  

sursa : stiritv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com