Mărturia unei tinere de 24 de ani, infectată cu Covid-19. A stat timp de o lună în comă indusă

Trei ţări ale lumii conduc în topul negru al numărului de infectări cu coronavirus. Mai exact, India a trecut de un milion, Brazilia de două, iar Statele Unite au depăşit 3,7 milioane.

Numai în ultimele 24 de ore, America a mai adăugat peste 77.000 de teste pozitive. Cele mai afectate state federale aduc sute de cadre medicale din alte părţi ale ţării pentru ajutor, dar spitalele nu mai au paturi libere la terapie intensivă. În Arizona şi Texas, camioane frigorifice sunt folosite ca morgi.

O tânără din Texas a stat 79 de zile în spital

O tânără de 24 de ani din Texas s-a întors acasă după 79 de zile de spitalizare. Avea deja simptome cu șase zile înainte să fie internată în spital.

Paola Castillo, pacient Covid-19: „Doar printr-un miracol mai sunt în viaţă. Dar încă trebuie să lupt şi voi lupta până voi fi mai bine.”

Moartea a pândit-o pe Paola Castillo. Mai bine de o lună din cele aproape trei cât a fost pacient, Paola a fost la terapie intensivă, conectată la ventilator, în comă medicală indusă.

Apoi a rămas cu abilitățile fizice atrofiate – vorbea cu greu, fiecare inghițitură era dureroasă și abia se putea ridica în picioare.

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

Spune că nu i-a trecut prin minte că și ea ar putea lua virusul, cu atât mai puțin că ar putea avea o forma înfiorătoare de Covid-19.

Paola Castillo, pacient Covid-19: „Poate dacă ascultam, dacă purtam mască, ceva atât de simplu, aş fi scăpat de calvarul acesta. Lucrez la o bancă, mereu cu oameni în jur, dar credeam că sunt de neatins. Că voi fi bine…”

Caroline Vandergriff, jurnalist: „Medicii de la centrul medical North Hills spun că au din ce în ce mai mulţi pacienţi tineri care au contractat virusul. De şase săptămâni, unitatea Covid este plină de pacienţi, iar personalul medical este aproape epuizat.”

În America, numărul total de noi cazuri înregistrate în 24 de ore este tot mai mare de la zi la zi – 77.000.

Cel puțin 39 de state federale americane raportează creșteri, uneori abrupte, față de săptămână trecută. În California, Florida, Arizona şi Texas cu greu se mai găsesc paturi libere pentru pacienții de Covid.

Camioane frigorifice folosite drept morgi temporare

La San Antonio, Texas, camioanele frigorifice sunt folosite că morgi temporare.

Dr. Ivan Melendez: „Mergem acasă şi plângem. Suntem emoţional copleşiţi.”

Cu toate acestea, administrația Trump face în continuare presiuni pentru redeschiderea școlilor.

Kayleigh McEnany, purtător de cuvânt Casa Albă: „Preşedintele a spus că vrea că şcolile să fie deschise, fără doar şi poate. Ştiinţa n-ar trebui să stea în calea deschiderii şcolilor.”

Covid-19 se răspândește rapid în America Latină și India

Şi alte ţări se confruntă cu o explozie a infectărilor cu Sars-Cov-2.

Virusul se răspândește în toată America latină, iar Brazilia a trecut de 2 milioane de cazuri. Şi India a depășit milionul.

Restricții în Israel, unde sunt aproape 50.000 de cazuri

Israelul, care se apropie de 50.000 de cazuri, a impus restricții în weekend pentru limitarea răspândirii virusului – de vineri după-amiaza și până luni dimineața, la ora 5, doar magazinele esențiale vor rămâne deschise, iar restaurnatele vor funcționa doar în regim de livrare.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul israelian: „Scopul nostru este să aplatizăm curba infectărilor, să ţinem situaţia sub control, şi să ieşim cu bine din acest val de infectări.”

Pe de altă parte, ministerul sănătății din Japonia a anunțat 623 de cazuri în ultimele 24 de ore. Adică cel mai mare salt zilnic din ultimele trei luni. Aproape jumătate din testele pozitive au fost înregistrate la Tokyo.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com