Mărturii sfâșietoare din infernul dezlănțuit în Turcia! De trei zile, Mihaela își adoarme copiii pe câmp și nu are să le dea apă sau hrană. Românca a ajuns la capătul puterilor 

Mărturii sfâșietoare din infernul dezlănțuit în Turcia! De trei zile, Mihaela își adoarme copiii pe câmp și nu are să le dea apă sau hrană. Românca a ajuns la capătul puterilor. Iată toate detaliile emoționante din spatele tragediei din apropiere de apropiere de Adana, Turcia!

a

Infernul dezlănțuit în Turcia

Cutremurele din Turcia au izbucnit în data de 6 februarie 2023. Primul astfel de eveniment seismic a avut loc în provincia Elazığ din sud-estul ţării. Magnitudinea cutremurului a fost de 6,8 pe scara Richter, iar hipocentrul a fost localizat la o adâncime de 10 km.

După cutremur, au avut loc numeroase replici, una dintre acestea având o magnitudine de 5,4 pe scara Richter. Cutremurul a cauzat distrugeri severe în orașul Sivrice și în alte zone învecinate.

Autoritățile turce au lansat imediat o campanie de salvare și evacuare a persoanelor prinse sub clădirile dărâmate și distruse în urma impactului. Echipele de salvare au fost trimise în zonele afectate pentru a căuta supraviețuitori și pentru a oferi ajutor medical.

Efectele cutremurului au fost resimțite într-o largă zonă, inclusiv în orașe precum Malatya și Elazığ. Autoritățile au instaurat adăposturi pentru persoanele evacuate și au furnizat ajutor în formă de alimente și apă potabilă.

Mihaela își adoarme copiii pe câmp și nu are să le dea apă sau hrană

Infernul se dezlănțuie în Turcia!

Mihaela Ayaz, o româncă  aflată în infernul dezlănțuit în Turcia, în apropiere de  regiunea Adana, împreună cu cei doi copii ai ei, a oferit mărturii sfâșietoare legate de situația în care se află. Femeia nu a fost salvată de autorități și a trebuit să se asigure de siguranța copiilor ei, în urma tragediei. Aceasta susține că de trei zile, de când sud-estul Turciei a fost afectat de două mari cutremure și numeroase replici ale acestora, își adoarme copiii pe câmp și nu are să le dea apă sau hrană. Unul dintre copiii ei a fost prins sub dărâmături și salvat abia în cursul zilei de ieri:

„Suntem pe un câmp și acum 10 minute iar a fost cutremur. Suntem morți de frig. Am doi copii de 10 și 11 ani. Mai sunt și alți cetățeni turci, ei ne-au luat lângă ei. Nu avem unde să mergem, este foarte frig, nu avem de mâncare și nici apă, copii nu unde să doarmă, absolut nimic nu este. Ne-au contactat cei de la Ambasada României și ne-au spus să încercăm să ajungem în Adana, iar de acolo statul ne oferă un avion pentru a fi transportați.

Mergem pe jos (n.r. până la Adana), că nu avem cum altfel, nu se iese din oraș. Sunt 220 de kilometri de la Adana la cel mai apropiat aeroport. Am dormit pe câmp, avem o geacă, am pus-o pe jos, se învelesc amândoi. Cred că ăsta ne e sfârșitul. De luni dimineața de la ora 4, când a fost primul cutremur, suntem afară. Nu avem unde să ne ducem, nu avem pe nimeni. Doar hainele de pe noi.

Nu se poate odihni nimeni, pentru că din jumătate în jumătate de oră sunt replici. Nu avem cum! Rudele mele sunt la o distanță foarte mare, sunt bine. Eu nu sunt nici încălțată, ciorapii mei i-am dat la copii. Băiatul cel mare rămăsese sub dărâmături, sub ziduri și abia a doua zi pe la ora două a fost scos. Dumnezeu nici la cel mai mare dușman să nu dea așa ceva.

Ambasada României știe de noi, ei au încercat să ia legătura și cu alte persoane, dar drumurile fiind foarte rele și închise, nimeni nu se apropie. Ajutoarele care vin aici sunt preluate de AFAD. Numai anumite echipaje de specialitate pot intra în orașe, pentru că sunt foarte mulți morți. În orașe nu se poate intra din cauza morților care sunt pe asfalt. Sunt foarte multe clădiri care s-au făcut una cu pământul. E plin de cadavre pe străzi.

Nu am mai mâncat de aseară. Am avut o pâine și am împărțit-o. Credeți-mă că nu am puterea să mai vorbesc. Seara e foarte frig. Suntem în jur de 60 de persoane, dintre care sunt vreo 30 de copii, unii sub un an. Suntem singurii români. Așteptăm și poate se va face ceva“, a povestit Mihaela pentru Antena3 CNN.

sursa: https://redactia.ro/marturii-sfasietoare-din-infernul-dezlantuit-in-turcia-de-trei-zile-mihaela-isi-adoarme-copiii-pe-camp-si-nu-are-sa-le-dea-apa-sau-hrana-romanca-a-ajuns-la-capatul-puterilor-253245?fbclid=IwAR0z3UqY_M5KrlwMdxq6hQDTmMckFhQpxJ3IhyAOZ8jvIt-c0ImcYzBqXg0

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com