Marturiile bizare ale persoanelor care au luat parte la inmormantarea lui Arsenie Boca! Ce s-a intamplat cu trupul neinsufletit al calugarului cand a fost scos din biserica Prislo

S-au implinit 28 de ani de la moartea duhovnicului Arsenie Boca, iar Manastirea Prislop este plina mereu de pelerini care vin sa se roage la mormantul sau.

a

Inmormantarea parintelui Arsenie Boca a avut loc in ziua de 4 decembrie 1989. Doar doua fotografii au fost facute publice de atunci, in care este dezvaluit trupul neinsufletit al duhovnicului. Insa si marturiile celor care au fost prezenti la Prislop sunt de-a dreptul controversate.

Imaginile publicate au fost realizate de dl. Bratu si developate de Parintele conf. dr. Irimie Marga de la Sibiu, care le-a daruit cercetatorului Florin Dutu. Fostul calugar a murit la Sinaia, pe 28 noiembrie 1989 si fost inmormantat la manastirea Prislop, unde a dorit sa ii fie depus trupul. Unul dintre cei care au slujit la înmormântarea părintelui Arsenie Boca a fost preotul hunedorean Octavian Pătraşcu, din Valea Jiului.

Slujba la care au participat mai mulţi preoţi şi o mulţime de oameni apropiaţi părintelui a fost încărcată de emoţie. I-am mulţumit lui Dumnezeu că mi-a dat ocazia să îl conduc pe ultimul drum pe cel pe care îl preţuiam cu toţii. Câteva săptămâni mai târziu urma să aibă loc ceea ce părintele Arsenie Boca prevestise: schimbarea regimului comunist“, a povestit preotul Octavian Pătraşcu.

El a marturisit ca la inmormantarea lui Arsenie nu s-au petrecut lucruri iesite din comun. In schimb, altii sunt de parere ca in timpul slujbei de inmormantare s-au petrecut adevarate minuni.

„Nu pot uita, când au scos sicriul din biserică, în spatele meu era o femeie îmbrobodită, plânsă, şi un bărbat foarte înalt, amândoi ţărani din părţile Făgăraşului, şi brusc, bărbatul a rămas ca paralizat, cu ochii mari, înspăimântaţi, şi-a îndreptat mâna spre inimă şi deodată a făcut aşa, în mare şoaptă: «uoaaaahhh!». I-am urmărit prin curtea mănăstirii doar-doar voi afla ce-o fi văzut bărbatul acela, şi când mergeam cu toţi spre groapă, am tras cu urechea şi am auzit: cu toate că era amiază, omul văzuse sus, pe cer, o cruce de stele”, relata părintele Dumitru, de la Mănăstirea Sf. Ilie – Albac, într-o mărturie publicată în culegerile de amintiri despre Arsenie Boca.

Inmormantarea lui Arsenie Boca i-a speriat pe oameni
Un alt martor la inmormantarea a fost un barbat din Sambata de Sus.

„Când a murit Părintele Arsenie a fost pentru prima dată în viaţă când am avut ocazia să-l ating. Obrajii îi erau roşii. A murit joi şi l-au înmormântat luni şi era ca viu atunci. Împrejurul sicriului se simţea mireasmă de mir. Nu au fost la înmormântare atât de mulţi, cum mă aşteptam. A trecut la cele veşnice neîmpăcat pentru că a plecat cu multe taine pe care nu a avut cui să i le dezvăluie”, potrivit crestinortodox.ro.

O alta femeie a declarat urmatoarele: „La înmormântarea Părintelui, am văzut că avea degetele mâinilor sub dulamă. M-am mirat şi m-am întrebat de ce au făcut aşa. Nu ştiu de ce, dar am auzit în predica părintelui Bunescu, la înmormântare ceva ce m-a uluit. A spus aşa: „Ai trăit ca un cuvios şi ai murit ca un martir”. Tot la înmormântare, când s-a întors sicriul cu 180 de grade, pentru a pleca spre cimitir, am văzut foarte clar cum Părintele Arsenie a deschis ochii! I-am văzut clar ochii albaştri. Eram foarte aproape de sicriu. Când am auzit că şi alţii au văzut acest lucru, am înţeles că nu a fost o nălucire”, relata maica Adriana, de la Schitul Cornet.

sursa: ciao.ro

 

15.000 de oameni de ştiinţă ne avertizează despre problemele de mediu care ameninţă viitorul umanităţii

Un grup de 15 000 de oameni de știință din 184 de țări au emis un avertisment pentru omenire. Aceștia îndeamnă masele să pună presiuni semnificative asupra liderilor politici pentru a lua măsuri corective și pentru a aborda problemele de mediu de vârf.

În articolul “Avertismentul oamenilor de știință al lumii asupra umanității: un al doilea avertisment”, oamenii de știință au identificat mai multe tendințe care provoacă “pagube substanțiale și ireversibile” planetei Pământ. Acestea includ schimbarea climatului, defrișarea, pierderea accesului la apă dulce și dispariția speciilor. Articolul avertizează că aceste tendințe amenință grav viitoarea bunăstare umană și au nevoie de o atenție imediată la nivel mondial.

Problemele de mediu s-au înrăutăţit în ultimii 25 de ani

Acest raport este al doilea de acest fel. În 1992, Uniunea Oamenilor de Știință Concurenți, cu peste 1700 de membri, a publicat primul avertisment. De atunci, multe probleme de mediu s-au înrăutățit semnificativ.

Noul raport prezintă principalele tendințe globale de 25 de ani care provoacă efecte grave asupra mediului, raportate de ScienceDaily:

-O reducere de 26% a cantității de apă proaspătă disponibilă pe cap de locuitor

-O scădere a recoltei peștilor sălbatici, în ciuda creșterii efortului de pescuit

-O creștere cu 75% a numărului de zone moarte oceanice

-O pierdere de aproape 300 de milioane de hectare de pădure, o mare parte a acestuia fiind transformat în scopuri agricole

-Creșterea semnificativă a emisiilor de carbon la nivel global și a temperaturilor medii

-O creștere cu 35% a populației umane

-O reducere colectivă de 29% a numărului de mamifere, reptile, amfibieni, păsări și pești

Pentru a calcula aceste tendințe, autorii de rapoarte, conduse de William Ripple de la Colegiul de Silvicultură de la Universitatea de Stat din Oregon, au folosit date din mai multe surse. Acestea includ agențiile guvernamentale, organizațiile nonprofit și cercetătorii independenți. Raportul final a fost publicat în revista BioScience.

Ripple explică scopul publicării avertismentului:

“Unii oameni ar putea fi tentați să respingă aceste dovezi și să creadă că suntem doar alarmisti. Oamenii de știință se ocupă cu analizarea datelor și cu privire la consecințele pe termen lung. Cei care au semnat acest al doilea avertisment nu doar ridică o alarmă falsă. Ei recunosc semnele evidente că ne îndreptăm pe o cale nesustenabilă. Sperăm că lucrarea noastră va declanșa o dezbatere publică larg răspândită despre mediul și clima globală.”

Pașii propuși pentru a inversa tendințele negative

Lucrările necesare pentru a inversa problemele de mediu cu care se confruntă în prezent omenirea nu sunt simple. Cu toate acestea, raportul arată că sunt posibile schimbări pozitive. De exemplu, a existat o reducere a emisiilor de substanțe chimice care epuizează ozonul. În plus, există o tendință pozitivă în ceea ce privește dezvoltarea și utilizarea energiei regenerabile. În cele din urmă, unele regiuni au înregistrat o încetinire a ratei defrișărilor.

citeste continuarea pe sanatateminutcuminut.com

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com