Mărturisirile unui pacient care nu credea în coronavirus, după ce a ajuns infectat la Spitalul Județean Argeș: „Nu credeam că poate fi așa grav. Insuficiența respiratorie s-a agravat pe zi ce trece”

Județul Argeș, care s-a poziționat în ultimele săptămâni pe primele locuri în ceea ce privește raportarea cazurilor cu Covid-19, nu are capacitatea pentru a face față pacienților cărora li se agravează rapid starea de sănătate. Paturile de la terapie intensivă se eliberează în curs de câteva ore,  când moare un bolnav, următorul bolnav ocupând locul, însă moartea pacienților se petrece fulgerător lăsând emoții copleșitoare în urmă. Un pacient, sceptic înainte de a se îmbolnăvi, mărturisește că starea i s-a agravat de la o zi la alta, fiind nevoit să respire doar cu ajutorul măștii de oxigen.

Boala afectează extrem de repede organismul bolnavilor până când aceștia rămând fără suflare. La Spitalul Județean din Argeș, unde erau alocate doar 7 paturi pentru secția de terapie intensivă, a fost suplimentată cu alte 8 paturi. Pentru a face față numărului mare de pacienți infectați cu SARS COV 2 în județul Argeș încă un spital va deveni spital suport COVID. Sunt 4 în total și par insuficiente, potrivit Digi24.

Foto: Digi24

Gabriel Copciag, director medical: „În majoritatea cazurilor ne-a ajutat Bucureștiul. Acum numărul mare pe țară a făcut ca această posibilitate să dispară. Cum eram și aseară în conversație cu Centrul Național, ni s-a comunicat că suntem pe cont propriu, că Bucureștiul s-a umplut, că nu mai avem paturi de ATI”.

Starea de sănătate  a pacienților se agravează de la o ora la altă

„Nu a trecut o oră și un pacient care avea nevoie de aparatura din terapie intensivă a fost adus acolo”, spune un medic.

Foto: Digi24

Mai mult, cu cât de repede pacienții sunt internați la terapie intensivă, cu aceeași durata de timp se eliberează paturile de spital, boală necruțătoare nedând nicio șansă celor cărora organismul cedează în față nemilosului virus.

Dr. Gabriel Copciag – director medical la Spitalul Județean Pitești spune că starea de sănătate a bolnavilor se agravează extrem de repede:

„Observați, pat liber. Aseară nu era liber, ceea ce înseamnă că am pierdut un pacient. Capacitatea era ieri la maxim. Boala este foarte necruțătoare. Boala este gravă. Aviz celor care nu cred”, spune pacientul Zamfir Ghinea.

Pacient, Zamfir Ghinea. Foto: Digi24

Bolnavii sunt martorii trecerii în neființă a colegilor de salon și nici măcar nu au timp să conștientizeze când se agravează starea de sănătate și cât de mult se schimbă valorificarea timpului într-o astfel de situație. In câteva zeci de minute un pacient poate dispărea de tot.

„Mi-e groază, mi-e groază să văd pe cineva cum pleacă, dus de aici, vă dați seama. Când ieri am vorbit cu el, și azi-noapte am vorbit cu el”.

Gabriel Copciag, director medical, povestește despre schimbarea stării de sănătate a propriilor colegi despre care nu credea niciodată că vor ajunge într-o astfel de situație:

„Am văzut pacienții și mă uitam în ochii lor. Erau oamenii mei cu care am lucrat în ortopedie și în UPU ortopedie și strigau după ajutor, înainte cu o săptămână nu credeau vreodată că vor fi și ei în locul pacienților care veneau”.

Un alt pacient, sceptic înainte de a se îmbolnăvi, mărturisește că starea i s-a agaravat de la o zi la alta, fiind nevoit să respire doar cu ajutorul măștii de oxigen:

„Nu credeam că poate fi așa grav. Știam că e ceva, dar nu așa grav. Chiar mi-am dat seama e foarte grav. Insuficiență respiratorie. Și s-a agravat pe zi ce trece și după aceea am ajuns aici”.

Foto: Digi24

Evaluare situației poate fi făcută la o prima vedere prin observarea corturilor aplasate în față spitalului, unde se face triajul, care sunt pline de oameni care acuză simptomele Covid-19

„Gabriel Copciag, director medical: Observăm corturile în triajul spitalului și vreau să știți că sunt pline. Foarte multă populație, pacienți de acum, suspecți COVID care vin pentru evaluare, se vor testa și probabil că în după-amiaza aceasta vor afla dacă sunt pozitivi sau negativi. Aici este punctul final în care pot ajunge persoanele”.

În Județul Argeș 40% din testele care se pozitivează sunt făcute la cerere, de cei care vor să plece în vacanțe. Planurile li se schimbă la aflarea rezultatului și în loc de vacanță ajung în spital. Sunt pacienți asimptomatici care transmit virusul fără să știe. De aceea este important să purtăm mască și să păstrăm distanța fizică.

Sursa: gandul.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com