Masca de protecție, din nou obligatorie în România? Un medic cunoscut dă peste cap tot ce știam până acum: „Purtatul măștii devine în continuare o necesitate!”

Deși începând cu data de 15 mai s-a renunțat la regula purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, un medic român atrage atenția că aceasă măsură este în continuare o necesitate. Care este explicația lui?

a

Ce spune medicul Adrian Streinu-Cercel despre masca de protecție și despre vaccinare?

Majoritatea restricțiilor au fost relaxate în România și urmează ca acest lucru să se întâmple din nou și începând cu data de 1 iunie, însă, în acest context, medicul Adrian Streinu-Cercel atrage atenția că este nevoie în continuare de mare atenție atunci când vine vorba despre virusul Sars-COV-2. Adrian Streinu-Cercel este de părere că masca este în continuare o necesitate și că oamenii nu ar trebui să renunțe la ea în perioada imediat următoare.

În plus, specialistul este de părere că românii ar trebui să se vaccineze în număr cât mai mare, aceasta fiind singura modalitate prin care pandemia de COVID-19 poate ajunge la final.

Majoritatea formelor acestea mutante nu sunt periculoase. (…) Vorbim de mutante care sunt în investigație și urmează să fie definite dacă au vreun rol major în epidemiologia acestei pandemii sau nu.În momentul de față știm că avem 4 variante în circulație care și-au demonstrat transmiterea acută: varianta clasică, varianta din Marea Britanie, varianta din Brazilia, varianta din Africa de Sud și, recent, s-a asociat și cea din India. Toată lumea este cu arma la picior și urmărește cu mare atenție în ce măsură varianta din India va încerca să reia supremația în această pandemie. Nu trebuie să uităm că ceea ce ne-a salvat a fost purtatul măștii.Purtatul măștii devine în continuare o necesitate, chiar dacă s-au dat o serie de libertăți din punctul de vedere al modului de utilizare în spațiile închise. Avem avantajul vaccinării în momentul de faţă. Atâta timp cât lumea va înțelege că are posibilitatea să se vaccineze și vaccinarea e benefică, atunci avem toate șansele să scăpăm basma curată.”, a spus medicul Adrian Streinu-Cercel, potrivit romaniatv.net.

Deși zilnic sunt raportate sub 1000 de cazuri noi de coronavirus, Adrian Streinu-Cercel atrage atenția că pandemia de coronavirus nu a ajuns la final și că în orice moment lucrurile se potcomplica, având în vedere că sunt în circulație mai multe tulpini periculoase ale coronavirusului.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com