Măști periculoase pentru sănătate, vândute în toată țara. Avertismentul specialiștilor ANPC

În România există măști de protecție neconforme, care pot face mai rău chiar decât dacă nu ar fi purtată nicio mască. Directorul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului avertizează că în țara noastră există mai multe tipuri de măști care sunt comercializate, deși se află pe lista produselor periculoase.

Avertisment de la specialiști privind măștile neconforme, care ne pot face rău

Paul Anghel, directorul ANPC a tras un semnal de alermă privind folosirea acestora măști. Acesta a explicat că ele nu sunt capabile să filtreze și o cantitatea prea mare de microoroganisme sau particule poate trece prin ea. În acest fel, riscul de infectare este mai mare.

ATENŢIE: Câteva modele de măşti aflate pe sistemul de alerta rapida RAPEX privind produsele periculoase.Capacitatea totală de filtrare a măştilor este insuficientă, iar maştile nu se adaptează corespunzător la faţă.În consecinţă, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măşti, sporind riscul de infecţie în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecţie suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie” , a scris Anghel pe Facebook.

Președintele ANPC, despre măștile periculoase care sunt vândute în România

La fel, un avertisment a făcut și președintele ANPC, Eduardt Cozminschi. El a explicat că măștile ar trebui să protejeze împotriva prafului, bacteriilor și polenului, iar cele care sunt neconforme nu fac niciunul dintre aceste lucruri. Mai mult decât atât, dacă o persoană le folosește este posibil să dezvolte alergii.

Acum, sunt 32 de tipuri de măști care sunt neconforme și pot fi periculoase pentru sănătatea românilor. Le puteți afla pe site-ul oficial ANPC.

Măştile ar trebui să protejeze în proporţie de 95% contra prafului, bacteriilor sau a polenului. Cele neconforme nu o fac. Orice SRL a început să facă măşti de protecţie, dar ele nu asigură niciun fel de protecţie. Am găsit şi noi aceste tipuri de măşti. Sunt 32 de tipuri de măşti, cu valoare de sute de mii de lei. Sunt sute de mii de bucăţi. Nu numai că nu protejează, dar pot apărea şi efecte secundare, cum sunt alergiile”,  a explicat Eduardt Cozminschi.

Comercianții care vând aceste măști pot fi amendați de la 10.000 de lei în sus. Toate măștile periculoase au fost retrase de pe piață.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com