Măsuri noi pentru România. Când se impun alte restricții mai dure

În ultima vreme, situația a devenit mai dificilă în România din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Pandemia ne dă mari bătăi de cap și nu sunt semne că revenim la normal curând. Din acest motiv, săptămâna aceasta urmează să fie impuse noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului.

Măsuri noi în România

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre unele dintre măsurile ce vor fi impuse în următoarele zile. Pentru că numărul de infectări la nivel național crește și situația se complică, este nevoie de înăsprirea restricțiilor în vigoare și impunerea de unele noi. Astfel, Arafat a dezvăluit că este luată în considerare o carantină de noapte, care ar putea începe mai devreme de ora 22.00, considerând că această măsrură este cea mai importantă.

Arafat a explicat că în alte țări, oamenii nu mai au voie să iasă pe stradă încă de la ora 18 sau 21, în timp ce carantina de noapte începe la noi abia la ora 22.00. Astfel, situația se va schimba și în țara noastră, pentru a fi reduse contactul și mobilitatea, care duc la răspândirea virusului.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului”, a declarat Raed Arafat.

Nu intrăm în carantină totală

Cât despre carantina totală permanentă sau doar în timpul weekend-ului, oficialul a declarat că nu se va apela la o astfel de măsură, deși s-a dovedit a fi eficientă în alte țări. În schimb, unele activități vor fi reduse.

Specialiștii au avut deja discuții cu privire la implementarea de măsuri noi, iar acum urmează să se facă o propunere CNSU. Noile măsuri vor fi obligatorii, cel mai probabil, în weekend, când oamenii sunt liberi și au loc cele mai multe interacțiuni dintre aceștia.

Între timp, s-a schimbat legea care prevede închiderea școlilor. Astfel, unitățile de învățământ vor fi ultimele închise, abia atunci când localitățile intră în carantină.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com