Materii noi în școlile din România. Ce îi așteaptă pe elevi de la anul

Începând de la anul, elevii din România ar putea avea materii noi. Programa școlară va fi îmbogățită cu noi discipline. Este vorba despre Educație Juridică și Educație Antreprenorială. În urmă cu câteva săptămâni anunțam că elevii vor studia în școli Educația Financiară, și iată acum că autoritățile au mai propus două noi discipline.

a

Educație Juridică și Antreprenorială în școlile din România

Proiectul care introduce Educația Juridică și Educația Antreprenorială în instituțiile de învățământ din țara noastră a trecut deja de Senat și urmează să fie promulgat de către șeful statului.

Dacă președintele Iohannis va promulga acest proiect, noile discipline vor fi introduse în programa școlară începând cu anul școlar viitor.

Noile discipline vor fi studiate în mod obligatoriu atât de către elevii din clasele primare (I-IV), cât și de către școlarii mai mari, din clasele gimnaziale.

Rolul Educației Antreprenoriale este să cultive spiritul întreprinzător al elevilor și să formeze competențe antreprenoriale. În cadrul acestei discipline, elevii vor învăța care este mecanismul formării prețurilor, cum se construiește și administrează un buget, cum să-și deschidă o afacere, cum se obține profit și cum să descopere oportunitățile din acest sector.

Pe de altă parte, Educația Juridică ca disciplină îi va învăța pe elevi că începând cu vârsta de 14 ani, orice cetățean răspunde în fața legii, penal și contravențional. Scopul al acestei materii este să familiarizeze elevii cu principalele reglementări care se aplică în viața de zi cu zi.

Printre altele, elevii vor învăța despre legi și organele care le adoptă, despre drepturile copilului, despre îndatoriri și interdicții, pedepse, violența în școală și bullying.

Potrivit Organizației Vedem Just, Educația Juridică se studiază deja în școli ca opțional în curriculum la decizia şcolii de către 6.900 de elevi din 122 unităţi şcolare, din 33 de judeţe. Această disciplină este predată de către 138 de profesori instruiţi de asociaţie.

Elevii vor studia și Educația Financiară

O altă disciplină care va fi inclusă în programa școlară începând cu anul viitor școlar, pe lângă Educația Juridică și Educația Antreprenorială este Educația Financiară. Propunerea legislativă a fost adoptată cu majoritate de voturi de către Camera Deputaților.

Elevii vor învăța ce sunt banii și cum pot fi gestionați, cum pot economisi, care sunt riscurile și oportunitățile din punct de vedere financiar.

Statisticile spun că țara noastră se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește Educația Financiară. 1 din 3 români este supus riscului de sărăcie sau excluziune socială.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com