Medic celebru din România: „Testează cât vor ei, raportează ce vor ei doar pentru a-și acoperi măsurile aberante” / Ce acuzații mai aduce Guvernului

Medicul Tudor Ciuhodaru de la Iași este de părere că Guvernul ar trebui să înceapă un program de testare gratuită de care să beneficieze toți românii. Până atunci, Ciuhodaru, care este și eurodeputat PSD, acuză Guvernul că „testează cât vrea” și „raportează ce vrea pentru a acoperi măsurile aberante”.

„Propun un Program Național de Testare Extinsă Gratuită de care să beneficieze toți românii.

O testare extinsă (gratuită!!!) dublată de izolare(voluntară!) ar duce la întreruperea tuturor lanțurilor epidemiologice.

Se aude, domnule ministru? Strategia actuală este eșuată!

E chiar așa de greu să aplici măsurile din restul Europei?! Eu zic că se poate”, a scris pe Facebook medicul Tudor Ciuhodaru de la Spitalul de Urgență din Iași.

Tudor Ciuhodaru: „În continuare testăm puțin și prost. Valorile utile ar trebui să depășească 0,1% din populație în fiecare zi”

Potrivit medicului, România testează puțin și prost!

Motivațiile acestui demers sunt clare:

Evoluția numărului de cazuri din România arată clar că strategia actuală e greșită.

În continuare testăm puțin și prost. Valorile utile ar trebui să depășească 0,1% din populație în fiecare zi (minim 20.000). Asimptomaticii sunt excluși de la testare, testarea extinsă e blocată. Testăm doar în zone vulnerabile cu risc epidemiologic crescut (spitale, cămine pentru vârstnici, persoane instituționalizate, copii cu dezabilități) unde numărul de cazuri e mult mai mare decât în populația generală.

Tudor Ciuhodaru: „Nu e suficient să aplici doar metode din Evul Mediu- să le ceri oamenilor să rămână pe veci în case”

Nu e suficient să aplici doar metode din Evul Mediu- să le ceri oamenilor să rămână pe veci în case şi să opreşti orice activitate. O spune chiar și OMS ce solicită explicit ca autoritățile să atace acum (până nu e prea târziu) virusul.

Cele mai multe cazuri provin din focare cu risc crescut de transmitere a infecției.

Toate țările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare + izolare

Concret sunt 2 măsuri clare și urgente: identificarea și izolarea fiecărui caz (ancheta epidemiologică și testare extinsă) și creșterea numărului de teste!”, scrie Ciuhoaru.

„Acest program e singura opțiune sănătoasă pentru a împiedica răspândirea virusului”

Sursa citată mai scrie că se poate începe cu toți cei expuși, respectv personal medical în primul rând, polițiști, jandarmi, cei din hipermarket, vamă, aeroport, gară, șoferii din mijloacele de transport în comun și a tuturor contacților cazurilor confirmate.

„E suficient ca aceste teste să fie decontate de CAS. Acest program e singura opțiune sănătoasă pentru a împiedica răspândirea virusului de către persoanele infectate (simptomatice sau nu).

(…) Cât timp refuză planul B –testează cât vor ei, ce vor ei, se infectează cât vor ei, raportează ce vor ei doar pentru a-și acoperi măsurile aberante (inclusiv restricționarea accesului la sănătate)”, a mai scris medicul Ciuhodaru.

Sursa: gandul.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com