Medicamentul vital în lupta cu covid-19 a dispărut din farmacii. Specialiștii cer raționalizarea lui

De când a izbucnit pandemia, toți românii și-au făcut stocuri, ba de alimente, ba de pastile. Conform declarațiilor mai multor specialiști, anumite medicamente s-au dovedit a fi eficiente în lupta cu covid-19, așa că românii s-au grăbit să le achiziționeze. Acum, farmaciștii se plâng că acest medicament vital dispare de pe o zi pe alta din stoc.

Medicamentul vital împotriva covid-19 pe terminate în farmacii

Farmaciști din România atrag atenția asupra cumpărăturilor nesăbuite și asupra efectului ivit. Ei se plâng că rămân fără stocuri de paracetamol, după ce s-a aflat că acesta este medicamentul vital în lupta cu covid-19. La ora actuală, conform Mediafax, mai multe farmacii din țară au stocurile epuizate de paracetamol.

Farmaciștii atrag atenția asupra cumpărăturilor excesive de paracetamol și fac apel la calm. Ei spun că și paracetamolul consumat fără necesitate, ori în exces, poate fi dăunător. ”Oamenii au cumpărat foarte mult paracetamol. Paracetamolul se găsește în continuare în farmacii, într-o formă mai redusă, cu alte denumiri comerciale. Produse străine, într-adevăr, puțin mai scumpe”, spune Beatri Speteanu, farmacistă.

Alte țări au impus restricții privind vânzarea paracetamolului

Țări precum Franța și Elveția au introdus restricții privind vânzarea acestui medicament, observând tendința cumpărării excesive. În aceste țăro, persoanele asimptomatice au voie doar la o cutie de paracetamol, în timp ce cei care au febră li se cuvin două cutii.

Din acest considerent, tot mai mulți specialiști susțin că de cuviință ar fi raționalizarea mai multor medicamente în aceste zile, în care ne confruntăm cu pandemie de coronavirus.

La ce e bun paracetamolul

Specialiștii spun că paracetamolul, dar și alte medicamente care conțin paracetamol, au acțiune analgezică și antipiretică. Adică, tratează cu succes durerile de cap, de articulații, de spate, stomac, dureri dentare ori febra. De altfel, el se recomandă a fi folosit, în cazul covid-19, numai când pacientul e simptomatic, având febră ce depășește 38,5 grade Celsius.

Important de știut e și cum se poate utiliza paracetamolul. Astfel, potrivit specialiștilor, doza normală de paracetamol pentru adulți e de 1 sau 2 comprimate de 500 mg de cel mult 4 ori pe zi. Este obligatoriu ca între administrări să fie păstrate măcar 4 ore distanță.

sursa : redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com