Medicul Adrian Streinu-Cercel trage un semnal de alarmă: „Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze…”

Adrian Streinu-Cercel îi îndeamnă pe cei născuți înainte de anul 1990 să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV.

Celebrul medic Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, trage un semnal de alarmă pentru persoanele născute înainte de 1990!

Medicul susține că toți cei care s-au născut înainte de anul respectiv trebuie să facă un set de analize urgente. Aceștia ar trebui să își facă testele pentru Hepatita B, Hepatita C și HIV. Un studiu arată faptul că 37.500 de teste au fost făcute la populația care prezenta risc. Cei născuți înainte de 1990 nu au făcut analize.

„Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV pentru că înainte de acest an nu existau seringi de unică folosință și cine a făcut injecții sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri”, arată Streinu Cercel.

Adrian Streinu-Cercel: „Publicul general nu conștientizează importanța prevenției” 

Mai mult decât atât, medicul a mai spus că oamenii nu coștientizează la ce se expun.

„În ceea ce privește nivelul de cunoștințe și atitudinile românilor vis-a-vis de cele trei virusuri (HepB, HepC si HIV), există în continuare un număr foarte mare de persoane care nu identifică în mod corect căile de transmitere ale acestor boli, nu au o percepție corectă a riscului propriu de îmbolnavire și tind să adopte atitudini nepotrivite față de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV. De asemenea, faptul că mai mult de 80% dintre români nu s-au testat niciodată pentru HIV arată faptul că publicul general nu conștientizează importanța prevenției în cazul bolilor asimptomatice”, a spus el.

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

Sursa: wowbiz.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com