Medicul-erou de la Piatra Neamț a fost externat. Vești bune pentru Cătălin Denciu

Incendiul de la Piatra Neamț a reprezentat una dintre cele mai mai tragedii ale anului trecut, în urma căreia și-au pierdut viața o mulțime de oameni și alții au rămas marcați pe viață fie din cauza rănilor de pe corp, fie a amintirilor neplăcute cu care s-au ales.

Cătălin Denciu este medicul-erou, care a sărit în flăcări pentru a-i salva pe pacienți. Deși a fost în stare critică după incendiu, veștile despre el sunt din ce în ce mai bune.

Cătălin Denciu a fost externat

Cătălin Denciu a fost cu adevărat un erou. În incendiul de la Piatra Neamț, Cătălin și-a riscat viața și a intrat în flăcări pentru a-i salva pe pacienți. El a ieșit atunci plin de arsuri, cu 40% din corp acoperit de semne.

Medicul a fost transportat cu un avion la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. Din cauza severității rănilor suferite, doctorii belgieni i-au indus coma, pentru că durerea era greu de suportat, arsurile fiind de gradul II și III. El a petrecut trei săptămâni în comă indusă și a părăsit secția de Anestezie și Terapie Intensivă abia în luna ianuarie.

După lungi tratamente și recuperări, medicul Denciu a fost externat. El a ajuns acasă înainte de Paște și a petrecut sărbătorile cu cei drag, după ce a stat în Belgia 6 luni doar cu soția lui.

Cătălin Denciu s-a ales cu arsuri pe tot corpul, iar cea mai mare problemă este la coate. Pentru el, mai grea decât supraviețuirea va fi recuperarea, pentru a putea profesa din nou.

.

Cătălin Denciu vrea să se întoarcă la spital

Cătălin Denciu a fost îngrijit de medici, dar și de soția sa timp de șase luni. De specialitate medic ginecolog, ea a urmat cursuri pentru a-l putea îngriji pe soțul ei așa cum trebuie, având în vedere că încă este într-o situație dificilă. În această jumătate de an, ea a dormit într-o cameră destinată personalului militar din spital și nu s-a dezlipit de soțul ei.

Cătălin Denciu a rămas profund marcat de acest incident, dar este ambițios și vrea să lupte până când va putea profesa din nou, pentru că tot ce își dorește este să aibă o viață normală și să salveze vieți, așa cum a făcut și în incendiu.

”Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou.

Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Împăturirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapie ocupațională pentru a învăța să mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși.​”, spunea Cătălin Denciu presei belgiene în urmă cu ceva timp.

După ce va sta câteva zile în țară, doctorul va merge la Spitalul Sfântul Luca din Belgia, unitate sanitară unde a lucrat ca anestezist, înainte să revină în țară la Spitalulul din Piatra Neamț.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com