AD

ACTUALITATE

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru români, de Ziua Culturii. Ce își dorește Iohannis să se întâmple în 2022

todayianuarie 15, 2022

Background
share close
AD
AD

Șeful statului le-a transmis românilor un mesaj important cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Klaus Iohannis a ținut să puncteze anumite lucruri pe care oamenii ar trebui să le respecte. El a enunțat care sunt dorințele sale pentru anul 2022 cu privire la țara pe care o conduce.

Mesajul lui Iohannis de Ziua Culturii

Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, întrucât reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850 – 1889). Sâmbătă, Klaus Iohannis a transmis un mesaj tuturor românilor, cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii. Președintele României a vorbit despre marea personalitate marcantă a țării noastre, poetul fără egal, Mihai Eminescu, despre UE, despre criza sanitară și planurile de viitor. Iohannis a declarat că 15 ianuarie este, înainte de toate, expresia cinstirii peste ani a poetului nostru național, Mihai Eminescu, și dovada prețuirii operei sale.

Ziua Culturii ne oferă în același timp prilejul de a ne exprima prețuirea pentru artiști, respectul pentru creatori, aprecierea pentru eforturile sectorului cultural și creativ, a cărui activitate face ca publicul să se poată bucura de bogăția expresiilor diversității noastre culturale, a transmis Klaus Iohannis.

Artiștii români, afectați din plin în ultimii doi ani

În discursul său, șeful statului a vorbit despre modul în care domeniul cultural a fost afectat în ultimii doi ani, din cauza pandemiei. Iohannis a adus în discuție Planul Național de Redresare și Reziliență care oferă soluții pentru sectorul cultural și creativ, în aceste vremuri grele.

Președintele a declarat că este nevoie de o strategie culturală cuprinzătoare și de un cod al patrimoniului, precum și o valorificare a activității mediului artistic independent.

Klaus Iohannis își dorește ca noul an să ne aducă mai aproape de normalitate, inclusiv în domeniul culturii și patrimoniului.

Precizăm faptul că în 2010, Parlamentul României a adoptat legea prin care ziua de 15 ianuarie este declarată Ziua Culturii Naţionale. Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, Senatul celebrează Ziua Culturii Naționale printr-o acțiune desfășurată cu sprijinul Institutului Cultural Român. Vor participa elevi de gimnaziu și va fi un moment central al evenimentului, intitulat “Recital către Mihai Eminescu”, care va fi susţinut de actorii Anca Sigartău şi Claudiu Bleonţ.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com