Meteorologii au facut anuntul: cum va fi vremea pana la Craciun! Iata cand vin ninsorile mari si gerul

Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru perioada urmatoare, valabila pana in Ajunul Craciunului.

a

BANAT

Pana in data de 16 decembrie, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, cu medii ale temperaturilor maxime ce vor oscila intre 10 si 16 grade (cele mai ridicate valori se vor inregistra in ziua de 12 decembrie) si ale minimelor intre 3 si 6 grade Celsius.

Apoi, temperaturile vor fi in scadere, astfel ca in intervalul 17 – 24 decembrie vor deveni apropiate de normele climatologice ale perioadei si vor fi, in medie regionala, maxime cuprinse intre 2 si 5 grade si minime intre – 4 si 0 grade (cele mai reci nopti fiind cele din 19, 20, 21 si 22 decembrie).

In 16 si 17 decembrie, precipitatiile vor fi pe arii extinse si moderate cantitativ, in timp ce in 13 si 15 decembrie, precum si in perioada 18 – 24 decembrie vor fi slabe si se vor semnala cu caracter local si temporar.

CRISANA

Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pana in data de 16 decembrie, cand vor fi medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 9 si 16 grade (cele mai ridicate valori se vor inregistra in ziua de 12 decembrie) si ale minimelor intre 2 si 6 grade Celsius.

Apoi, temperaturile vor fi in scadere, astfel ca in intervalul 17 – 24 decembrie vor deveni apropiate de normele climatologice ale perioadei si vor fi, in medie regionala, maxime cuprinse intre 1 si 4 grade si minime intre – 4 si – 1 grad (cele mai reci nopti fiind cele din 19, 20, 21 si 22 decembrie).

Precipitatiile vor fi pe arii extinse si moderate cantitativ in 16 si 17 decembrie, in timp ce in 13 si 15 decembrie, precum si in perioada 18 – 24 decembrie vor fi slabe si se vor semnala cu caracter local si temporar.

TRANSILVANIA

Pana in data de 17 decembrie, vremea va fi calda, cu medii ale temperaturilor maxime ce vor oscila intre 6 si 12 grade (cele mai ridicate valori se vor inregistra in zilele de 12 si 13 decembrie) si ale minimelor intre – 2 si 2 grade Celsius.

Apoi, temperaturile vor fi in scadere, astfel ca in intervalul 18 – 24 decembrie vor deveni apropiate de normele climatologice ale perioadei si vor fi in medie regionala, maxime cuprinse intre 0 si 3 grade si minime intre – 6 si – 2 grade (cele mai reci nopti fiind cele din 20, 21 si 22 decembrie).

In intervalul 16 – 18 decembrie, precipitatiile vor fi pe arii extinse si moderate cantitativ, in timp ce in 13 decembrie si in perioada 19 – 24 decembrie vor fi slabe si se vor semnala cu caracter local si temporar.

MARAMURES

Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pana in data de 17 decembrie, cand vor fi medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 6 si 12 grade (cele mai ridicate valori se vor inregistra in ziua de 12 decembrie) si ale minimelor intre 1 si 3 grade Celsius.

Apoi, temperaturile vor fi in scadere, astfel ca in intervalul 18 – 24 decembrie vor deveni apropiate de normele climatologice ale perioadei si vor fi, in medie regionala, maxime cuprinse intre 0 si 3 grade si minime intre – 5 si – 2 grade (cele mai reci nopti fiind cele din 20, 21 si 22 decembrie).

Precipitatiile vor fi pe arii extinse si posibil moderate cantitativ in 13, 16 si 17 decembrie, in timp ce in restul intervalului vor fi slabe si se vor semnala cu caracter local si temporar.

MOLDOVA

Pana in data de 17 decembrie, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, cu medii ale temperaturilor maxime ce vor oscila intre 6 si 14 grade (cele mai ridicate valori se vor inregistra in ziua de 12 decembrie) si ale minimelor intre 1 si 4 grade Celsius.

Apoi, temperaturile vor fi in scadere, astfel ca in intervalul 18 – 24 decembrie vor deveni apropiate de normele climatologice ale perioadei si vor fi, in medie regionala, maxime cuprinse intre 1 si 4 grade si minime intre – 4 si 0 grade (cele mai reci nopti fiind cele din 20, 21 si 22 decembrie).

In intervalul 16 -18 decembrie, precipitatiile vor fi pe arii extinse si posibil moderate cantitativ, in timp ce in 13 decembrie si in perioada 19 – 24 decembrie vor fi slabe si pe spatii mai restranse.

DOBROGEA

Vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit pana in data de 17 decembrie, cand vor fi medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 10 si 14 grade si ale minimelor intre 3 si 8 grade Celsius (cu cele mai ridicate valori in noaptea de 17 decembrie).

Apoi, in intervalul 18 – 21 decembrie, temperaturile vor fi in scadere si se vor apropia de normele climatologice ale perioadei. Maximele vor fi cuprinse intre 4 si 6 grade si minimele intre – 1 si 1 grad. Pana la finalul intervalului, temperaturile vor creste usor.

Precipitatiile vor fi pe arii extinse si posibil moderate cantitativ in intervalul 16 – 18 decembrie, in timp ce dupa data de 19 decembrie vor fi slabe si pe spatii restranse.

MUNTENIA

Pana in data de 17 decembrie, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit, cu medii ale temperaturilor maxime ce vor oscila intre 8 si 14 grade (cele mai ridicate valori se vor inregistra in zilele de 12 si 13 decembrie) si ale minimelor intre 0 si 6 grade Celsius.

Apoi, in intervalul 18 – 24 decembrie, temperaturile vor fi in scadere si se vor apropia de normele climatologice ale perioadei. Vor fi, in medie regionala, maxime cuprinse intre 3 si 6 grade si minime intre – 4 si 0 grade (cele mai reci nopti fiind cele din 20, 21 si 22 decembrie).

In zilele de 16, 17 si posibil si in 18 decembrie, precipitatiile vor fi pe arii extinse, in timp ce in perioada 19 – 24 decembrie vor fi slabe, trecatoare si pe spatii restranse.

OLTENIA

Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pana in data de 17 decembrie, cu medii ale temperaturilor maxime intre 6 si 12 grade (cele mai ridicate valori se vor inregistra in zilele de 13 si 14 decembrie) si ale minimelor intre 0 si 4 grade Celsius.

Apoi, temperaturile vor fi in scadere si se vor apropia de normele climatologice ale perioadei. In perioada 18 – 24 decembrie vor fi maxime cuprinse intre 3 si 5 grade si minime intre – 4 si 0 grade (cele mai reci nopti fiind cele din 20, 21 si 22 decembrie).

In 16 si 17 decembrie, precipitatiile vor fi pe arii extinse si posibil moderate cantitativ, in timp ce in 13 decembrie si perioada 19 – 24 decembrie vor fi slabe, trecatoare si pe spatii restranse.

LA MUNTE

Pana in data de 16 decembrie vremea va fi in general calda, cu medii ale temperaturilor maxime intre 2 si 8 grade (cele mai ridicate valori se vor inregistra in zilele de 12 si 13 decembrie) si ale minimelor intre -3 si 0 grade Celsius.

Apoi, temperaturile vor fi in scadere, iar regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate si chiar sub normele climatologice ale perioadei in intervalul 17 – 24 decembrie, cand vor fi, in medie, maxime cuprinse intre -6 si 0 grade si minime intre – 10 si – 4 grade (cele mai reci nopti fiind cele din 19, 20, 21 si 22 decembrie).

In intervalul 16 – 18 decembrie, precipitatiile vor fi pe arii extinse si moderate cantitativ, in timp ce in perioada 19 – 24 decembrie vor fi slabe si pe spatii mai restranse.

sursa:kanalD.ro

Nucsoara, planta-remediu pentru sistemul digestiv

NATURAL. Nucsoara este o planta care infloreste in sudul Indiei si in Ceylon, iar unele specii se intalnesc in China si Indochina. Creste in paduri aflate la altitudini de 700-1.500 de metri deasupra nivelului mari, fiind cultivate chiar pe suprafete intinse.

Nucsoara este o samanta mare, ca o nuca rotunda, care mai este ultilizata si drept condiment. Arborele de nucsoara (Myristica fragrans), este vesnic verde. A fost una dintre cele mai scumpe mirodenii, fiind adusa in Europa inca din Evul mediu, de catre negustorii arabi, apoi olandezi si britanici.

Calitati
Uleiul de nucsoara este limpede, destul de scump si are un miros foarte placut, cald, dulce si picant. Utilizarea sa este de data relativ recenta, desi se distileaza in India de cateva secole. Acest ulei este prezent astazi in majoritatea farmacopeilor ca agent de aromatizare si, uneori, ca remediu carminativ.

Utilizari

Uleiul de nucsoara este moderat Yang, bland incalzitor si tonic general. Principala sa actiune este asupra sistemului digestiv. Nucsoara este uneori utilizata ca agent corector la laxative si valoarea sa in colica este se pare subestimata. In timpul sarcinii calmeaza greata, dupa voma reconforteaza rapid, incalzeste stomacul si ajuta la restabilirea generala. Totodata, ajuta la corectarea fermentatiei gastrice nenaturale care are ca urmare respiratia urat mirositoare.

Ca tonic general si stimulent mediu, poate fi folosita in stari de debilitate generala, mai ales cand sunt legate de o digestive slaba. A fost folosit in China in afectiuni pulmonare si in friguri. Uleiul de nucsoara se amesteca bine cu majoritatea celorlalte esente, desi, avand o intensitate mai mare a mirosului, isi face simtita prezenta pregnanta in amalgam. Este un excelent ulei pentru baie, usor, reconfortant si stimulent.

Caracteristici

Denumire latina – Elettaria cardamomum, Familia zingiberaceae, Calitate – Yang, Planeta dominanta – Mercur, Viteza de evaporare – 68, Intensitatea mirosului – 9, Esenta – se extrage din seminte.

Sursa: www.infomm.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com