Miercurea Mare 2021. Ce reprezintă, de fapt, această zi din Săptămâna Patimilor

Miercurea Mare este o zi de mare însemnătate spirituală din Săptămâna Patimilor, ultima de post, de dinainte de Învierea Domnului. Semnificația acestei zile este una profundă și tristă totodată și îl pune în centrul său pe Iuda care își vinde Învățătorul.

Ce reprezintă Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor

Miercurea Mare este ziua în care Iuda l-a trădat pe Iisus Hristos. În Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor s-a făcut pomenirea femeii celei păcătoase și a avut loc vânzarea lui Iisus de către Iuda. Acest Iuda era unul dintre ucenicii Mântuitorului, și L-a vândut pentru 30 de arginți.

Conform Evangheliei, Iisus și-a petrecut ziua de miercuri cu Lazăr, cel înviat din  morți, și în casa lui Simon Leprosul.

Citește și: Când pică Paștele în 2022

În același timp, în Ierusalim, cărturarii și fariseii puneau la cale prinderea și uciderea Mântuitorului Iisus Hristos.

Şi împreună s-au sfătuit ca să prindă pe Iisus, cu vicleşug, şi să-L ucidă (Matei, 26.4).

Iuda L-a vândut pe 30 de arginți

Iuda Iscarioteanul era unul dintre cei 12 apostoli și el L-a vândut pe Iisus Hristos în schimbul a 30 de arginți.

.

A zis: «Ce voiţi să îmi daţi şi eu Îl voi da în mâinile voastre?» Iar ei i-au dat treizeci de arginţi. Şi de atunci căuta un prilej potrivit ca să-L dea în mâinile lor (Matei, 26, 15-16).

Iuda, singurul Apostol de fel din Iudeia, începuse de mult să se înstrăineze de Domnul. El trebuia să-L fi părăsit încă din Galileia, când osândise, în adâncul sufletului sau, cuvântarea Mântuitorului despre pâinea vieții și când mulți dintre primii Ucenici se depărtaseră de Domnul (Ioan VI, 64-66).

De ce L-a trădat Iuda pe Mântuitor

Tradarea este expresia celei mai înfiorătoare decadențe morale și religioase. Iuda își vinde fără necesitate învățătorul și primește, în schimb, treizeci de arginți. Când oferea lui Iuda această sumă, sinedriul credea că respectă porunca lui Moise, care stabilise că cel care va ucide fără voie un sclav aparținând unui iudeu, să-și rascumpere greșeala achitând stăpânului păgubit prin fapta sa treizeci de arginți (Exod XXI, 32).

Tradiții și obiceiuri în Miercurea Mare

Miercurea Mare este o zi tristă pentru credincioși care știu că astăzi Mântuitorul Iisus Hristos a fost trădat și vândut pe 30 de arginți. Conform tradiției, Miercurea Săptămânii Patimilor este ultima zi în care se mai pot face treburi casnice. Astăzi se spală, se calcă rufe și se fac treburile câmpului.

Nu este bine să te superi, să spui lucruri urâte, să bârfești, ci ar trebui să-ți petreci ziua cu gândul la rugăciune și la cât de încărcată spiritual este Săptămâna în care Mântuitorul Iisus Hristos a pătimit, a fost răstignit, a Înviat apoi și S-a urcat de-a Dreapta Tatălui.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com