Mihaela Bilic – adevărul despre un supliment consumat de mulți români. Medicul trage un semnal de alarmă

Mihaela Bilic face lumină cu privire la un subiect de mare interes pentru populație: suplimentele, mai precis consumul de Vitamina D. Când ne este necesară și cum trebuie să administrăm aceste suplimente. Medicul nutriționist oferă informații prețioase care, odată aplicate, pot avea un efect benefic asupra stării de sănătate.

a

Adevărul despre suplimentele de Vitamina D

Printr-o postare pe pagina personală de Facebook, unde este urmărită de foarte multe persoane, medicul Mihaela Bilic a vorbit despre suplimentele de Vitamina D. Nu sunt puțini cei care cunosc importanța acestei vitamine pentru organism, precum și faptul că mai mult de jumătate din populația globului are un deficit de Vitamina D.

Noutatea, potrivit unor studii recente, constă în faptul că vitamina D nu funcționează fără Magneziu. Mihaela Bilic spune că, studiile recente au scos la iveală că vitamina D nu este folosită optim dacă nivelul de Magneziu este scăzut. În acest caz, vitamina D va fi stocată în organism în loc să fie folosită eficient,

Medicul spune că aportul optim de magneziu este de 420mg/zi pentru bărbați și 320mg/zi pentru femei.

Degeaba luăm suplimente, riscăm ca vit. D să fie stocată în organism în loc să fie folosită eficient (…) Din păcate alimentația modernă nu acoperă nici jumătate din doza recomandată, prin urmare puțina vitamină D care circulă în sânge va fi incomplet utilizată fără magneziu, spune medicul.

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă pentru Magneziu

Specialistul spune că Magneziul este un mineral indispensabil funcționării optime a organismului și este esențial pentru activarea vitaminei D. Potrivit spuselor sale, carența de Mg este un dezechilibru nutrițional recent și are cauze multiple, între care, principalele sunt: modificarea obiceiurilor alimentare, consumul de produse rafinate, ultra procesate și sărace în micronutrienți.

De asemenea, tot medicul spune că stresul cronic și somnul insuficient, de proastă calitate, cresc nevoile de magneziu, iar stilul de viață alert și dezechilibrat afectează sistemul nervos și epuizează rapid rezerva de micronutrienți.

Fără magneziu sistemul nervos își pierde echilibrul, oasele și dinții își pierd rezistența și mușchii nu pot funcționa. Contracția musculară este dependentă de magneziu, iar activitatea inimii și presiunea arterială sunt influențate de nivelul lui în sînge, mai spune medicul Mihaela Bilic.

Cele mai bune surse de Magneziu din alimentație sunt: semințele și oleaginoasele: semințe de dovleac, migdale, caju semințe de pin, alune, leguminoase: fasole boabe, soia, linte, năut și quinoa. Legume bogate în Magneziu: spanac, iar din categoria fructe – banana este campioană.

În cazul suplimentelor, Mihaela Bilic recomandă sărurile organice de magneziu, în doze cuprinse între 100 și 250 mg/zi.

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com