Mihaela Bilic: aveți grijă când și cum consumați acest fruct. “Nu face casă bună cu medicamentele”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui fruct foarte îndrăgit de către români, pentru că este considerat sănătos, dar care ne poate provoca probleme de sănătate. Este vorba despre grapefruit – un fruct vedetă la care apelează multe doamne când vor să scape de kilogramele în plus.

a

Ce trebuie să știți despre consumul de grapefruit

Prima și cea mai importantă recomandare oferită de către medicul nutriționist Mihaela Bilic este să nu luăm medicamente cu suc de grapefruit. Specialistul spune că nu există dovezi că sucul acestui fruct ar topi grăsimea, dar că sigur nu face casă bună cu medicamentele.

Motivul ține de faptul că sucul de grapefruit conține o substanță care blochează enzimele hepatice, iar anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim, ajungând în sânge într-o cantitate mare.

Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora, spune Mihaela Bilic.

De asemenea, conform specialistului este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic și hipolipemiant.

O precizare esențială este că în afară de grapefruit, restul fructelor din categoria citricelor (portocală, clementină, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor.

Mihaela Bilic are propria emisiune la Pro TV

Specialistul în nutriție, medicul Mihaela Bilic are, începând din această toamnă, propria emisiune la tv. Ea va prezenta emisiunea medicală de la Pro tv, în locul Oanei Cuzino, care a încheiat lunga colaborare cu postul de televiziune din Pache Protopopescu.

Ce se întâmplă, doctore? nu se mai află în grila Pro tv, în schimb, fanii emisiunii vor putea urmări emisiunea Doctor de bine, cu Mihaela Bilic.

Noua producție medicală de la Pro tv va fi difuzată în fiecare dimineață, în cadrul știrilor, iar în weekend Mihaela Bilic vă așteaptă cu o ediție specială.

Vom trata subiecte din tot ce înseamnă sferă medicală, lifestyle, viață de zi cu zi, de la nutriție la psihologie, de la sex până la hobby și activități de recreere, a anunțat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic este medic primar în specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice. A devenit cunoscută în România mai ales după ce a publicat o carte de nutriție cu succes major la public. Este vorba despre cartea Trăiesc, deci mă abțin, publicată în 2007, urmată de Sănătatea are gust.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com