MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A STABILIT REGULILE PENTRU REDESCHIDEREA ȘCOLILOR ÎN PLINĂ CRIZĂ EPIDEMIOLOGICĂ! CE NU ESTE OBLIGATIORIE ȘI CARE SUNT EXCEPȚIILE

E oficial! Reprezentanții Ministerului au încheiat lista normele sanitare pentru redeschiderea școlilor începând cu luna viitoare și le-au trimis către cei de la Ministerul Educației și Cercetării. În rândurile de mai jos, veți descoperi ce este obligatorie și ce nu în interiorul unităților de învățământ în primul an școlar de când s-a declanșat criza epidemiologică.

Regulile stabilite de Ministerul Sănătății pentru redeschiderea școlilor în plină criză epidemiologică

Surse guvernamentale au dezvăluit într-un interviu că, în noul an școlar 2020 – 2021, masca de protecție va fi obligatorie, iar distanțarea socială se va renunța, relatează publicația Libertatea.ro. Normele sanitare care au fost stabilite de oficialii din Ministerul Sănătății ar urma să fie date publicităţii mâine, 18 august.

Măștile vor fi purtate de toți școlarii, dar și de întregul personal din unitățile de învățământ când se află în interiorul școlilor. Indiferent dacă sunt în timpul cursurilor sau în pauzele dintre ore, masca e obligatorie în interior. Excepție de la purtatul măștilor fac doar preșcolarii (copiii de grădiniță). Măștile sunt obligatorii și în curte, “dacă va fi aglomerație”.

Elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal nu vor trebui să respecte distanțarea în timpul cursurilor pentru că, din nefericire, școlile din România nu pot găzdui atâția adolescenți dacă se cere distanța de doi metri între ei în timp ce sunt la ore.

“Și în alte țări din vestul Europei s-a procedat la fel”, a explicat sub protecția anonimatului unul dintre cei implicați în elaborarea standardelor care vor fi aplicate din septembrie pe tot teritoriul românesc, conform sursei citată mai sus.

În plus, băncile elevilor vor trebui dotate cu plexiglas (material de plastic transparent), operațiune extrem de dificil de încheiat, însă în luna care a mai rămas până la deschiderea școlilor.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com